Скромне зачарування мільярдерства

02.04.2014
Скромне зачарування мільярдерства

Марк Цукерберг.

Попри те, що засновник соціальної мережі «Фейсбук» Марк Цукерберг за підсумками минулого року посів 21–ше місце серед найбагатших людей світу, розмір його зарплати викликав би співчуття навіть у жебраків. Як повідомляє агенція «Франс пресс», у 2013–му молодий багатій заробив... аж 1 долар.

Це при тому, що за попередній рік йому нарахували 503,205 тисячі доларів.

Зрозуміло, що від нестачі «зелених» Марк насправді не страждає. Хоча сума компенсацій, які виплатила йому компанія за минулий звітний період, також різко скоротилася — з 1,99 мільйона доларів у 2012 році до 653 тисяч у 2013–му. Йдеться про компенсацію вартості авіаперельотів приватним літаком та деякі інші витрати (винятково зі службовою метою).

Зате дивіденди, які Цукерберг отримав як власник головного пакета акцій «Фейсбука», сягнули 3,3 мільярда доларів. Загалом статки 29–річного американця експерти оцінюють у 26,7 мільярда. При цьому Марк із дружиною живуть досить скромно, особливо на тлі наших власників золотих батонів. Символічну однодоларову зарплату Цукерберг призначив собі сам — за прикладом інших керівників великих компаній Кремнієвої долини, які відмовилися від своїх ставок після того, як стали мільярдерами.