Уся надія на Донецьк

02.04.2014
Уся надія на Донецьк

У Москві «отамани» наразилися на міцний російський кулак. (прес—служби ФБУ.)

«Спорту без політики не буває», — заявив один із лідерів «Українських отаманів» Денис Берінчик, готуючись до чвертьфінального протистояння в рамках першого чвертьфіналу WSB проти «команди Росії». До цього двобою наша команда підходила в статусі фаворита, адже груповий етап у сексеті А підопічні Валентина Соболевського завершили на другій позиції, поступившись переможцеві одним пунктом, натомість росіяни у своїй «пульці» посіли третє місце. Утім «політичне накачування» вочевидь пішло не на користь «отаманам», які в понеділок iз тріском провалили першу матчеву зустріч, яка відбулася в Москві, — 1:4.

Не секрет, що перед чинними віце–чемпіонами WSB–ліги в поточному сезоні ставили максимальне завдання, яке мало б перевершити попередній результат. Однак після московського фіаско для «отаманів» великою проблемою виглядає навіть подолання чвертьфінального бар’єру. Щоб «нейтралізувати» невдалий підсумок першого протистояння, у матчі–відповіді, який 4 квітня відбудеться в Донецьку, українській команді потрібна «суха» перемога. Або принаймні для початку варто здобути дзеркальну московській поразці «вікторію», щоб перевести протистояння на «тай–брейк».

Власне, в такому випадку доля путівки до півфіналу визначиться в додатковому бою. Нагадаємо, що саме за таким сценарієм проходив минулорічний фінал WSB, у якому «отамани» на «тай–брейку» поступилися команді з Казахстану.

Відзначимо, що проведення головного матчу нинішнього сезону планувалося в Києві — про що президент Федерації боксу України Володимир Продивус підписав угоду з керівництвом Світової асоціації аматорського боксу. Однак позавчора стало відомо, що фіналу в Києві не буде. Про це заявив менеджер російської команди WSB Степан Лендьєл: «Україна з відомих причин відмовилася від проведення фінальних матчів Всесвітньої серії боксу. Знаю, що WSB запропонувала провести їх Азербайджану. Не виключено, що така пропозиція поступить і до нас».

Хай там що, а протистояння з «Командою Росії» для «Отаманів» почалося доволі непогано. Український «легіонер» із Узбекистану Хасанбой Дусманов в категорії до 49 кг переміг Давида Айрапетяна.

Водночас уже в наступному бою (категорія до 56 кг) Володимир Нікітін, здолавши Миколу Буценка, вирівняв становище в матчі. На думку представників WSB, спаринг цих боксерів став найкращим боєм вечора. Утім, цей факт, думається, виявився слабкою втіхою для українця, адже йому так і не вдалося взяти реванш у опонента, якому він поступився в півфіналі чемпіонату світу 2013 року.

Старі знайомі зустрілися й у наступному протистоянні. У категорії до 64 кг вийшли на ринг чемпіон та бронзовий призер Універсіади–2013 — Раджаб Бутаєв та Денис Берінчик. І знову, як і в Казані, сильнішим виявився росіянин.

Невдало завершився вечір і для досвідченого бійця напівпрофесіонального рингу Дмитра Митрофанова (до 75 кг) з Чернігівщини, який на WSB–ринзі не програвав із початку сезону 2012 року. Утім Артему Чеботарьову вдалося перервати переможну серію нашого боксера.

Білоруський «отаман» Сергій Карнєєв до зустрічі з Євгеном Тищенком узагалі не знав поразок серед напівпрофесіоналів, маючи на своєму рахунку шість успішних боїв. Утім і тут сильнішим виявився представник російської команди.

ТАБЛО

Всесвітня серія боксу. Чвертьфінал. Перший матч. «Команда Росії» — «Українські отамани» — 4:1 (вагова категорія до 49 кг: Айрапетян — Дусматов (Узбекистан) — 1:2 (45:50, 45:50, 48:47); до 56 кг: Нікітін — Буценко — (56) — 3:0 (49:46, 49:46, 48:47); до 60 кг: Бутаєв — Берінчик — 3:0 (48:47, 48:47, 48:47); до 75 кг: Чеботарьов — Митрофанов — 3:0 (48:47, 48:47, 48:47); до 91 кг: Тищенко — Корнєєв (Бiлорусь) — 3:0 (50:45, 49:46, 49:46)), «Вогні Баку» — «Італійський грім» — 5:0, «Команда Німеччини» — «Вовки Астани» — 2:3.