Не покладайтесь на щетину

01.04.2014
Не покладайтесь на щетину

Подальшу ходу донеччан у «плей–оф» КХЛ зупинив надійний «лев» Енгрен. (з сайта ХК «Донбас».)

Лише в шостому матчі серії проти празького «Лева» хокеїсти «Донбасу» змогли прийняти свого опонента на рідному льоду — в Донецькому палаці спорту «Дружба». До цього свої домашні поєдинки з чеським колективом підопічні Андрія Назарова грали в Братиславі. Щоб повернути серію до Донецька, керівництву клубу довелося серйозно посперечатися з КХЛ. Зрештою, отримавши вагомі аргументи на користь безпечного проведення спортивних заходів у столиці Донбасу, Ліга відправила «Лева» до України.

«Для нас це стало певною несподіванкою (необхідність їхати в Донецьк), проте жодних сюрпризів з організацією не було. Все пройшло добре», — відзначив наставник «Лева».

Власне для його команди вояж до Донецька завершився виграшем серії у місцевої команди — 4:2. Вихід до півфіналу Кубка Гагаріна пражани оформили завдяки мінімальній перемозі над підопічними Назарова.

«Нарешті в цій серії ми грали вдома, проте не змогли закинути жодної шайби. Такі матчі завжди граються від оборони. Але в будь–якому випадку треба було знаходити шанси, щоб забивати», — капітан «червоно–чорних» Руслан Федотенко критично оцінив поєдинок, який став останнім для «Донбасу» в нинішньому сезоні.

«Що скажеш, не наш день», — зазначив керманич донеччан, після кидків яких шайба тричі потрапляла в каркас воріт «Лева».

Хай там як, а, за словами Назарова, вихід чеської команди до півфіналу Кубка Гагаріна цілком заслужений. «Перемога дісталася сильнішій команді. У серії, що загалом складається із семи поєдинків, випадковостей бути не може», — пояснив Назаров.

Водночас російський наставник «Донбасу» позитивно оцінив проведений його командою рік у КХЛ: «Участь у другому раунді «плей–оф» для колективу, що лише другий сезон виступає в найсильнішій лізі Європи, — хороший показник. Хлопці — молодці. Билися, старалися».

До того ж Андрій Назаров, який, до слова, як і більшість його підопічних «на фарт» не голив щетину, виказав захоплення донецькими вболівальниками. На останньому матчі сезону їх зібралося більше 4 тисяч. Варто відзначити, що серед них було й 150 львівських студентів, які, в рамках організованої «Донбасом» програми «Схід і Захід разом», гостювали в Донецьку.

ТАБЛО

КХЛ. «Плей–оф». Чвертьфінал. «Донбас» — «Лев» — 0:1 (Немец, 50 (більш.)). Рахунок у серії — 2:4. «Салават юлаєв» — «Барис» — 3:2 (4:2), «Локомотив» — СКА — 2:0 (4:2), «Сибір» — «Металург» (Мг) — 2:3 (0:4).

У півфіналах гратимуть: «Лев» — «Локомотив» та «Металург» (Мг) — «Салават юлаєв».