Єгор Чечеринда: Премія «Людина року» — це заслуга всього колективу каналу ТВі

27.03.2014
Єгор Чечеринда: Премія «Людина року» — це заслуга всього колективу каналу ТВі

Ведучий програми «Сьогодні про головне» Єгор Чечеринда став переможцем премії «ПРОМЕТЕЙ–ПРЕСТИЖ» XVІІІ загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ–2013» у номінації «ЖУРНАЛІСТ РОКУ В ГАЛУЗІ ЕЛЕКТРОННИХ ЗМІ».

«Ця нагорода, — розповів Єгор, — це, в першу чергу, заслуга всього колективу ТВі, всіх моїх колег — і не тільки тих, хто разом зі мною працює над програмою «Сьогодні про головне» — Андрія Солімова та Анастасії Равви, а всіх журналістів ТВі, які займаються новинами та інформаційно–публіцистичними програмами телеканалу, і, звісно, керівництва ТВі. Це визнання того нового колективу, який фактично відродив ТВі, в першу чергу — його інформаційне мовлення, минулого літа та восени.

Мені дуже приємно, що наші досягнення визнали й ті поважні журналісти, які були моїми конкурентами у цій боротьбі. Після того як я отримав статуетку «Людини року», до мене підходили і Анастасія Даугулє, ведуча та журналіст телеканалу «Інтер», й Олексій Суханов, ведучий та журналіст телеканалу «Україна». Вони щиро привітали мене з перемогою, і сказали, що вибір саме моєї програми «Сьогодні про головне» і телеканалу ТВі загалом є, звісно, найоб’єктивнішим та найчеснішим».

«Якщо відверто, для мене самого таке рішення журі цієї поважної премії було несподіваним, — зауважив також Єгор, — бо насправді й ту ж Анастасію Даугулє, і Олексія Суханова має змогу дивитися набагато ширша аудиторія, ніж є в телеканалу ТВі. Нам важко конкурувати з такими великими каналами, як «Інтер» та «Україна», які мають набагато потужнішу технічну базу, фінансові можливості та набагато ширше покриття. Але ми намагаємося стати для своїх глядачів друзями, яким довіряють і до думки яких прислухаються. Глядачів насамперед цікавить правда. Тому вони вмикають саме той канал, який цю правду їм доносить», — переконаний ведучий «Сьогодні про головне».

«Ну і, звичайно, у всі ці буремні місяці ми мали абсолютну перевагу над більшістю українських телеканалів, оскільки на ТВі цензура відсутня. Я думаю, саме це і дало нам можливість отримати таку вагому нагороду», — переконаний Єгор.

Говорячи про подальші плани — і особисті, й телеканалу загалом, Єгор Чечеринда зауважив: «Завдання будь–якого незалежного телеканалу — конструктивна критика влади без огляду на те, які політичні сили цю владу представляють. Якщо учора ми критикували владу Януковича, то сьогодні ми не припинимо це робити і по відношенню до нової влади. Наголошу — йдеться саме про конструктивну критику. Адже зараз країна знаходиться, фактично, на межі збройного протистояння. Тому ми маємо згуртуватися перед спільною для всіх загрозою — російською інтервенцією. Але як тільки ситуація стабілізується — а я сподіваюся, це станеться дуже швидко — ми маємо зосередитися на критиці влади. Тому що влада, на моє переконання, підконтрольна суспільству — у тому числі й через мас–медіа».

«А тим, хто ще минулого року називав нас «псевдоопозиційним каналом», хочу нагадати, що телеканал ТВі потрапив до списку телеканалів, які влада Януковича планувала відключити від ефіру напередодні штурму та повної «зачистки» Майдану. Я вважаю, що це — стовідсоткове визнання того, що ми завжди були і, я сподіваюсь, залишимося дуже незручними для влади», — зауважив насамкінець переможець премії «Людина року».