Швидкі рішення Долго

26.03.2014
Швидкі рішення Долго

Олександр Долгополов: угору рейтинговими сходами. (Рейтер.)

Свою відмову від виступів за національну збірну в цьогорічному Кубку Девіса Олександр Долгополов аргументував тим, що хоче зосередитися на відновленні своїх позицій у рейтингу АТР. Що ж, Сашко часу даремно не гаяв. За відносно короткий період він доволі відчутно покращив свої позиції в табелі тенісистів–професіоналів. Якщо на початку року Долгополов перебував у шостому десятку, що стало для нього найгіршим результатом з 2009 року, то нині він посідає 23–тю сходинку. Вочевидь, і після завершення поточного змагального тижня киянин додасть кілька позицій у своєму рейтингу, адже на екстрапредставницькому зібранні в Маямі, як і на двох попередніх турнірах із серії «Мастерз», наш співвітчизник демонструє потужну гру. Позаминулої ночі (за київським часом) Олександр пробився до четвертого раунду «Соні оупен», призовий фонд якого становить близько 5 мільйонів доларів, перегравши в трьох сетах 89–ту ракетку планети Душана Лайовича із Сербії — 3:6, 6:0, 7:6 (7:5). «Одна з найважливiших перемог за останній час, враховуючи наскільки складним був день фізично, психологічно і технічно! Дякую всім, хто вболівав», — написав у своєму «Твіттері» Долго. Тепер найсильнішого тенісиста України очікує зустріч iз третьою ракеткою світу швейцарцем Станісласом Ваврінкою.

«Останнім часом Олександр грає на дуже високому рівні, внаслідок чого йому вдалося добитися кількох гучних перемог. Він чудово подає, класно рухається по корту й дуже швидко приймає рішення», — заявив наступний суперник Долгополова.

Нагадаємо, що під час попередніх турнірів Сашко переграв лідера рейтингу АТР, іспанця Рафаеля Надаля та його співвітчизника, четвертого тенісиста планети Давида Феррера. До слова, обоє піренейців, як і чинний переможець турніру, друга ракетка світу, серб Новак Джокович, продовжують боротьбу за головний приз у Маямі.

Зазначимо, що в попередньому раунді турніру, статус якого є другим за престижністю після «Великого шолома», Долгополов переміг фіна Яркко Нійємінена (6:4, 6:2). Водночас поєдинок першого етапу Сашко, як представник «сіяної» когорти, пропускав. Натомість Сергій Стаховський — 79–та ракетка світу, не маючи жодних турнірних преференцій, свій шлях у Маямі розпочав зі стартового раунду, де, щоправда, одразу зазнав поразки від господаря кортів Сема Куеррі — 6:7, 3:6.

Варто відзначити, що серйозного прогресу на турнірній дистанції в Маямі досягла й прима українського тенісу Еліна Світоліна, яка подолала три кола місцевого «Мастерза». Після почергових звитяг над американкою Бетані Маттек–Сендс (6:3, 3:6, 6:3), канадійкою Евгені Бушар (1:6, 6:1, 6:2) та Барбарою Захлавовою (4:6, 6:4, 6:1), на шляху до чвертьфіналу 19–річну харків’янку зупинила полька Агнешка Радванська, котра, до речі, захищає здобутий минулого року на американському харді чемпіонський титул.

«Дуже важкий матч, адже я майже нічого не знала про гру Світоліної. Вона класно провела поєдинок, давши зрозуміти, що є серйозною суперницею», — оцінила рівень української опонентки третя ракетка планети.