Залишаємося з Євро

25.03.2014

Україна не буде відмовлятися від чоловічого Євробаскета–2015. Про це після тривалої зустрічі в Мюнхені з керівниками ФІБА–Європа заявив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

«Ми довго радилися. Я пояснював і політичну, і економічну ситуацію, і підготовку арен, і які перспективи є. Члени ФІБА–Європа прийняли рішення, що Євробаскет залишається в Україні. Утім ми повинні тримати їх у курсі політичних реалій і найближчим часом підготувати новий план», — заявив очільник федерації. Нагадаємо, що, згідно з представленою заявкою, матчі чемпіонату Європи мали б пройти в шести містах: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів та Харків. І, як відзначив Волков, усі інвестори, окрім харківських, підтвердили свою готовність продовжити підготовчий процес.

Водночас ФІБА офіційно повідомила про те, що чемпіонат Європи–2015 серед юнаків віком до 18 років, що мав відбутися в Донецьку, перенесений із України до Болгарії. Такий хід дозволить Україні повністю сконцентруватися на «дорослій» першості. Відзначимо, що Болгарія обрана резервним «аеродромом» і для головного Євробаскету, на випадок, якщо наша країна не зможе вчасно підготуватися до турніру.