ХРОНІКА

20.03.2014

Баскетбол

Україна офіційно відмовилася від Євробаскету–2015. Директор його оргкомітету в Україні Маркіян Лубківський пропонує перенести термін проведення першості Європи в нашій країні на 2017 рік. Українська сторона визнала, що не уявляє, як за сьогоднішніх надскладних економічних та політичних умов можна готувати чемпіонат Європи 2015 року. Тож позиція Лубківського така: ЧЄ–2015 може провести інша країна, а оскільки Україна вже виконала значну частину роботи з підготовки, нам могли б віддати наступну після 2015 року першість.

Фехтування

Збірна України з фехтування на шаблях у повному складі відмовилася брати участь у турнірах, що проходять на території Російської Федерації, зокрема, анулювала заявку на участь українських спортсменів в етапі Кубка світу, який відбудеться 21–23 березня в Москві. Серед фехтувальників, які бойкотують «Московську шаблю–2014», — олімпійські чемпіонки Пекіна Ольга Харлан, Ольга Жовнір та Галина Пундик, чемпіонки світу–2013 у командних змаганнях Олена Вороніна та Аліна Комащук, бронзові призери ЧЄ–2013 у команді Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Дмитро Пундик та Андрій Ягодка. Таким чином спортсмени висловлюють протест проти окупації російськими військами Криму та вбивства українського військовослужбовця.

Футбол

«Металіст» готовий зіграти матч 22–го туру проти «Севастополя» в Криму, як це й було передбачено календарем. «Моряки» заявили, що безпеку харківської команди буде гарантовано.

* * *

Ще одна команда заявила, що після зимової перерви знімається з чемпіонату України в другій лізі. «Мир» із Горностаївки приєднався до двох інших банкрутів — миколаївської «Енергії» та хмельницького «Динамо».

Теніс

Турнір WTA в Маямі (призовий фонд — $ 5,427 млн. дол.). Фінал кваліфікації. Н. Кіченок (Україна) — Лючич–Бароні (Хорватія) — 6:1, 5:7, 6:3. Перше коло. Світоліна (Україна) — Маттек–Сендс (США) — 6:3, 3:6, 6:3.