Фальсифікатор Захарченко

19.03.2014
Фальсифікатор Захарченко

Під виглядом звіту Захарченко подавав Януковичу «фільчину грамоту».

Виявляється, попередній глава МВС Віталій Захарченко відзначився не лише схильністю віддавати злочинні накази щодо застосування сили і вогнепальної зброї проти демонстрантів, а й неабияким непрофесіоналізмом. Що й казати, якщо міліцейське відомство на чолі із Захарченком та його заступниками «професіоналами» ще задовго до протистояння на Майдані були не здатні ефективно протидіяти злочинності, приборкати розгул криміналітету.

Мало цього, Віталій Захарченко дуже боявся, що дані про невпинне зростання злочинності в країні протягом усього 2013 року можуть засмутити самозакоханого «пахана на троні» Віктора Януковича, який жив у створеному його оточенням ілюзорному світі «покращення вже сьогодні». Тому міністр, звітуючи перед главою держави, просто нахабно брехав. Подаючи господарю Межигір’я звіт про стан злочинності у 2013 році, він, немов шахрай, підміняв його даними про криміногенну ситуацію 2012 року.

Це засвідчують документи, знайдені громадськими активістами та журналістами у Межигір’ї та оприлюднені на сайті YanukovychLeaks. У знайдених паперах є статистичне зведення про стан злочинності в Україні за 2013 рік. Але дані в ньому скопійовані з останнього відомого зведення МВС за 2012 рік.

Так, у документі під назвою «Статистичні дані в межах міжрегіональних штабів Центру спеціального призначення «Беркут» наведено дані про кількість вчинених злочинів за 2013 рік. Дивина та й годі, але наведені цифри повністю повторюють дані статистичного зведення МВС, яке датовано 20 листопада 2012 р. Це зведення і нині є останнім оприлюдненим на сайті МВС у відповідному розділі. І це не єдиний доказ фальсифікаторських здібностей втікача Захарченка, оголошеного Україною у міждержавний розшук за злочини проти людяності.

А ТИМ ЧАСОМ...

Про кадрові помилки нового керівництва МВС «УМ» неодноразово повідомляла. Нагадаємо, що на керівних посадах в Центральному апараті відомства та в регіональних підрозділах опинилося чимало одіозних осіб із заплямованою репутацією. От тільки цього разу, на відміну від кадрових помилок попередніх років, громадськість не дрімає і тримає нову владу на контролі. Так, голова новоствореного Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів, журналіст Єгор Соболєв повідомив, що в лавах МВС проведуть люстрацію, оскільки чимало кадрових призначень у системі МВС викликають обурення в людей. Із необхідністю такої роботи над помилками змушений був погодитися під час зустрічі із паном Соболєвим глава МВС Арсен Аваков. Відтак невдовзі мають бути звільнені усі призначені керівники облуправлінь міліції і ДАІ. Їм буде надано статус в.о., а люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організує аналіз роботи та публічний підбір кандидатів за участі громадськості. Критерії до нових керівників міліції і ДАІ областей, механізми відбору та консультацій iз людьми обіцяють виробити теж публічно.

«Звісно, це величезна відповідальність. Якщо чесно — страшно. Але це величезний шанс для країни отримати нову опору для себе», — зазначає Соболєв. Глава МВС Аваков додає, що в процедурі з боку люстраційного комітету будуть брати участь від журналістського цеху Юрій Бутусов, а від правозахисних організацій — Євген Захаров.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>