Любов до України на тлі війни

19.03.2014
Любов до України на тлі війни

Ольга Куриленко.

Уродженка Бердянська Ольга Куриленко образилася на пресу, яка звинуватила її в нелюбові до України. Так журналісти потрактували слова актриси в інтерв’ю британській газеті «Гардіан». Вона заявила, що дуже любить Європу, особливо Лондон і Париж. А на запитання про Україну відповіла: «Не так вона мені й подобається. Не зараз. Власне, вона не дуже європейська».

Коли ж цей коментар розійшовся іншими ЗМІ й викликав хвилю обурених коментарів в інтернеті, Оля обурилася, що її зрозуміли неправильно. «Сором пресі, яка написала, що я не люблю свою країну! Це повна нісенітниця. Я ніколи нічого подібного не казала. Я люблю свою країну і завжди пишалася тим, що я українка», — наголосила Куриленко в своєму «Твіттері».

І пояснила, чому не висловлюється про ситуацію в Україні: «Я не політик, а артист. І маю право не висловлювати свою думку». Також Оля наголосила, що в її жилах тече як українська та російська, так і білоруська та башкирська кров, тож вона не ділить людей за національностями і любить усіх. «Я — людина світу. Але країна, де я народилася й виросла, — це Україна. Тому для неї у мене завжди є особливе місце в серці», — наголосила «дівчина Бонда».

Зараз 34–річна Куриленко, яка вільно розмовляє щонайменше п’ятьма мовами, знімається на півдні Іспанії у воєнній драмі «Ідеальний день» за романом Паули Фаріас «Хай буде дощ». Компанію Олі на знімальному майданчику, серед інших, складають Бенісіо Дель Торо та Тім Роббінс. У центрі сюжету — історія групи працівників гуманітарної місії, які намагаються допомогти людям, що опинилися в центрі воєнного конфлікту.