«Навіщо ми грали півроку?!»

18.03.2014
«Навіщо ми грали півроку?!»

Грають «золоті» й «бронзові» призери регулярної першості — «Фаворит» і «Кримсода». (з сайта Visnyk.poltava.ua)

«Не розумію для чого ми грали весь чемпіонат, зробили відрив у десять очок, який абсолютно нічого не приніс?» — ви­словлює невдоволення головний тренер лубенського «Фаворита» Руслан Рубан. Саме його команда стала переможцем регулярної першості України, але Рубан констатує, що чемпіонат із 19 вересня по 14 березня, по суті, був «нерегулярним» і позбавленим змісту. Після тривалої мороки відсіявся один колектив — явний аутсайдер, «Дніпро», натомість до сімки учасників додається минулорічний чемпіон — харківський «Локомотив». Тепер в 1/4 фіналу розбиті попарно клуби зіграють між собою по два чи три матчі й визначать учасників вирішальних турнірів — за 1–4–те й 5–8–ме місця.

За схожою схемою відбувався чемпіонат і торік. Нині клуби–суперники знову нарікають на привілейовані умови для «Локомотива». До всього, нещодавно «залізничники» з політичних мотивів знялися з відкритої першості Росії і до вирішальних матчів внутрішньої першості підійшли без такого тягаря втоми, який мають «Фаворит» і Ко. Легкою прогулянкою для підопічних Юрія Філіппова стане і перший раунд «плей–оф», у якому «Локомотиву» випав, вважай, власний фарм–клуб — «Локо–Експрес». Саме він посів сьоме — останнє прохідне — місце в «регулярці».

Виконком ФВУ вирішив скороти фінальну частину змагань в обох суперлігах — чоловічій та жіночій, аби закінчити їх до Великодня, 20 квітня. Мотивація така: «у зв’язку зі складною соціально–політичною ситуацією в країні, а також у зв’язку зі зсувом на два тижні терміну проведення відбіркових матчів чемпіонату Європи–2015». У коментарі офіційному сайту федерації голова директорату ФВУ Олександр Бібер розповів, що жіночі команди, які виборюватимуть місця з 1–го по 4–те, за домовленістю, проведуть два тури замість чотирьох, які планувалися раніше (нагадаємо, тут «регулярку» достроково виграв чинний чемпіон — южненський «Хімік»). У жінок не буде ні «плей–оф», ні «пульки» за 5–8–ме місця. У чоловіків після 1/4 фіналу (серії до двох перемог) теж передбачено груповий турнір із двох турів. Дати ігор — 4–6 та 17–19 квітня. Арени — у жінок Сіверськодонецьк і Южне, в чоловіків — вочевидь Полтава (якщо «Фаворит» пройде до топ–4) і Харків.

ТАБЛО

Суперліга. 14–й тур. Чоловіки. «Буревісник–ШВСМ» — ВНАУ — 3:0, 3:2; «Кримсода» — «Барком» — 3:0, 3:1; «Фаворит» — «Дніпро» — 3:1, 3:1; «Локо–Експрес» — «Хімпром» — 0:3, 0:3.

Турнірне становище після 28 матчів: «Фаворит» — 69, «Хімпром» — 62, «Кримсода» — 54, «Буревісник» — 49, ВНАУ — 40, «Барком» — 26, «Локо–Експрес» — 24, «Дніпро» — 12.

Пари «плей–оф» (21–29 березня): «Локо–Експрес» — «Локомотив», «Барком» — «Фаворит», «Хімпром» — ВНАУ, «Кримсода» — «Буревісник».

* * *

Жінки. «Волинь» — «Галичанка–ТНЕУ» — 0:3, 3:0; «Хімік» — «Регіна–МЕГУ» — 3:0, 3:0; «Кряж–Медуніверситет» — «Сіверськодончанка» — двічі –:+.

Турнірне становище: «Хімік» — 80 (28 матчів), «Сіверськодончанка» — 59 (26), «Орбіта» — 49 (26), «Галичанка» — 43 (28), «Керкінітіда» — 36 (26), «Волинь» — 32 (26), «Кряж–Медуніверситет» — 20 (28), «Регіна» — 1 (28).