Перший пішов: Ляшка висунули у президенти

14.03.2014

До початку революційних подій українці по–різному ставилися до молодого, гострого на язик політика: хтось з повагою, хтось з іронією, хтось з цікавістю, а хтось і з недовірою. Але те, що відбувалося впродовж останніх місяців, змусило більшість українців відкрити для себе зовсім нового Ляшка. Під час Революціі він був на передовій — безстрашно кидався під кулі, вів за собою багатотисячний натовп, озброював бійців, закликав рухатися вперед навіть тоді, коли інші політики і носа боялися висунути надвір. Образ радикального депутата з вилами заграв зовсім іншими фарбами: тепер всі зрозуміли, що це не бутафорія, Ляшко і вила — справжній символ боротьби за краще життя.


Натхненний першою спільною із українським народом перемогою — поваленням існуючого кримінального режиму — Ляшко вирішив не зупинятися і довести розпочате до кінця. Каже — просто не міг підвести людей, які пройшли з ним Революцію і повірили в нього. До речі, він і раніше неодноразово доводив, що є харизматичним і авторитетним політиком. Згадати хоча б протестні акції «чорнобильців», обурених невиплатою пільг, під час яких Ляшка попросили очолити чорнобильський рух. Політик показав, як треба виборювати у влади свої права.

Відчуваючи в собі сили так само ефективно боротися і за права й свободи інших громадян, Ляшко прийняв рішення балотуватися у президенти. Це рішення підтримав і з’їзд Радикальної партії, проголосувавши за висунення свого лідера кандидатом на президентських виборах. Нагадаємо, самі вибори призначені на 25 травня 2014 року.

У своєму виступі перед сотнями прихильників Олег Ляшко з болем говорив про нинішню ситуацію в країні. Зокрема, він зазначив, що попередня влада розграбувала країну, залишивши її без правосуддя і гідних правоохоронних органів.

Наприкінці свого виступу кандидат у президенти звернувся до народу України:

«Шановні українці, однодумці, друзі, браття і сестри! Звертаюсь до вас за підтримкою. Зараз тільки від вас залежить доля нашої країни. Прошу прийти на вибори і віддати свій голос за мене. Мені потрібне ваше надійне плече. Я не буду обіцяти, що, вигравши вибори, в одну мить зміню ситуацію в країні, але принижувати вас і брехати не буду. Захистити вас — мій обов’язок перед Богом і Україною».

На з’їзді також була оголошена передвиборча програма кандидата в президенти Олега Ляшка. Основні її тези: відновлення боєздатності української армії; перевибори до Верховної Ради і місцевих рад; скасування посади Прем’єр–міністра — урядом має керувати Президент, одна людина має нести відповідальність перед народом; ротація еліт — до влади має прийти молодь; люстрація; жорстка антикорупційна політика у всіх сферах; радикальні зміни у правоохоронних органах, зняття депутатської недоторканності; безкоштовна освіта і медицина; повернення стратегічно важливих об’єктів у державну власність; заборона продажу землі; відродження національного виробництва; зниження податків; доступні кредити на житло для молодих сімей під 3% річних, повернення боргів вкладникам Ощадбанку СРСР; європейські стипендії та зарплати; заборона Партії регіонів та Компартії.

Політик наголосив: перелік ініціатив є відкритим і кожен бажаючий зможе вписати туди свої пропозиції Ляшку–Президенту. Чи зможе він перемогти на виборах? Знає лише Бог. Але Майдан довів: все — у наших руках.