Безцінний геній Мессі

14.03.2014

«Немає таких грошей, за які «Барселона» змогла б віддати Мессі», — перед матчем–відповіддю проти «Манчестер Сіті» заявив капітан каталонців Хаві. І справді, для «гранатово–синіх» аргентинський геній безцінний. Свою значимість для клубу він підтвердив і позавчора в переможній грі з «городянами». Гол Малюка став його 67–м точним ударом, зробленим у футболці «Барси» в матчах Ліги чемпіонів. Більше за Лео в Суперлізі за одну команду не вдавалося забивати жодному футболісту. Попередній рекорд належав іспанцеві Раулю, котрий, виступаючи за «Реал», відзначився в матчах ЛЧ 66 разів.

Після недільної поразки «Вальядоліду» іншого варіанта, ніж грати на перемогу з «Ман. Сіті», в «Барселони» не було. Щоправда, фора, здобута три тижні тому в Манчестері, давала команді Херардо Мартіно простір для маневрів. «Якщо чесно, ми показали відмінний футбол. Незважаючи на рахунок 2:0 після першої зустрічі, доля протистояння не була вирішена. Думаю, уболівальники стали свідками яскравого видовища», — сказав Хаві, чия команда вирвала перемогу — 2:1 — уже в доданий арбітром час.

Ще меншу потребу «вистрибувати зі штанів» мав «Парі Сен–Жермен», який у першому матчі в гостях розтрощив «Байєр» — 4:0. Утім Ібрагімович і Ко позавчора теж не стали економити сили й знову поклали на лопатки німецьких «фармацевтів». Для цього підопічним Лорана Блана довелося відігрувати швидко пропущений м’яч.

«Перший тайм ми почали погано. Я давав установку атакувати й диктувати умови гри. Але ми були недостатньо агресивні», — розкритикував своїх підопічних Блан. Чемпіонам Франції вдалося вирівняти ситуацію, а після перерви забити вирішальний м’яч.

«Перед цією грою ми говорили про те, що повинні хоч трохи відновити реноме «Байєра» в Європі. Можливо, нам це вдалося, нехай ми й не перемогли», — заявив капітан «фармацевтів» Симон Рольфес. Він міг би говорити про це впевненіше, якби ударом з 11–метрової позначки пробив воротаря «ПСЖ» Сальваторе Сірігу.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі–відповіді (результати середи). «Барселона» (Іспанія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 2:1 (Мессі, 67; Алвес, 90+1 — Компані, 89; вилучення: Сабалета, 78 («МС»); перша гра — 2:0), «ПСЖ» (Франція) — «Байєр» (Німеччина) — 2:1 (Маркіньйос, 13; Лавессі, 53 — Сем, 6; вилучення: Кан, 68 («Б»); нереалізоване пенальті: Рольфес, 28 («Б»); перша гра — 4:0).