«Червоний» — колір успіху

13.03.2014
«Червоний» — колір успіху

Тейлор Свіфт.

Кантрі–зірка Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбільш високо­оплачуваних виконавців 2013 року за версією журналу Billboard. На відміну від «Форбса», який оцінював прибутки музикантів, отримані в усьому світі, це видання підсумувало доходи тільки на території США. Тож Мадонна, яка з вражаючими 125 мільйонами доларів утерла носа всім конкурентам «світового» рейтингу, в американській версії пасе задніх.

24–річна Тейлор за минулий рік заробила 39,7 мільйона доларів. Останній альбом співачки під назвою Red («Червоний») вийшов у жовтні 2012–го й довго очолював хіт–паради різних країн. А торік Свіфт вирушила в концертний тур, який за півроку приніс їй близько 30 мільйонів і триває й досі.

Стиль кантрі в Америці дуже популярний, тож не дивно, що друге місце в переліку найдорожчих музикантів–2013 посів колега Тейлор по цьому напряму Кенні Чесні, дохід якого становив 33 мільйони доларів. На третій сходинці — Джастін Тімберлейк із заробітком у розмірі 31,5 мільйона. Замикають п’ятірку найкращих рокери: Джон Бон Джові зі своїм турне Because We Can Tour заробив 29,5 мільйона, а культовий гурт «Роллінг стоунз», який гастролював з нагоди свого 50–річчя, — 26 мільйонів.

Окрім того, до топ–10 найприбутковіших музикантів американських теренів увій­шли Бейонсе (24,5 млн.), гурт Maroon 5 (22 млн.), кантрі–співак Люк Брайан (21,8 млн.), Пінк (20 млн.) та рок–група Fleetwood Mac (19 млн.).