ХРОНІКА

13.03.2014

Паралімпійські ігри

Учора на Іграх у Сочі українські паралімпійці здобули ще три медалі. Срібну нагороду в лижному спринті на 1 км класичним стилем стоячи виграла Юлія Батенкова — це вже третє її сходження на сочинський п’єдестал. Переможниці, Анні Міленіній із Росії, спортсменка з Волині поступилася 4,5 сек. Також в активі «синьо–жовтих» ще дві «бронзи» в лижних перегонах — Максима Ярового на 1 км сидячи та Оксани Шишкової на 1 км із порушенням зору.

Загалом на рахунку українців уже 14 медалей — 3 золоті, 4 срібні та 7 бронзових. Попереду — Росія — 46 (16–18–12) та Німеччина — 7 (6–0–1).

Баскетбол

Єврокубок. 1/8 фіналу. «Нантер» (Франція) — «Будівельник» (Україна) — 71:76 (12:22, 18:17, 14:18, 27:19; Томас (17) — Саммерс (18); перша гра — 86:82), «Альба Берлін» (Німеччина) — «Динамо Сассарі» (Італія) — 96:93 (91:83).

Кияни впевнено пройшли до чвертьфіналу, і на цій стадії домашню гру знову проведуть у Каунасі.

Гандбол

Жінки. Кубок виклику. 1/4 фіналу. «Галичанка» (Україна) — «Міленіум» (Сербія) — 24:24 (перша гра — 29:28).

* * *

У зв’язку з нестабільною політичною ситуацією ЄГФ перенесла відбірковий матч чемпіонату Європи–2014 серед жінок Україна — Данія, який мав відбутися 26 березня в Києві, на 11–12 червня. При цьому гра Данія — Україна пройде у визначені терміни — 29 березня в Колдингу.

У чоловічому Кубку виклику «Запоріжтрансформатор» в 1/4 фіналу, за домовленістю, зіграє зі шведською командою «Севехоф» лише однин матч на нейтральному полі — в Клайпеді (Латвія).

Теніс

«Челленджер» у Казані (призовий фонд — 75 тис. дол.). Фінал кваліфікації. Мацукевич (Росія) — Молчанов (Україна) — 1:6, 6:3, 6:4. Перший раунд. Ільхан (Туреччина, 5) — Бубка (Україна) — 6:2, 6:4.

Футбол

Львівські «Карпати» поставили ультиматум прем’єр–лізі: «У тому разі, якщо в термін до 18:00 13 березня УПЛ не здійснить абсолютно законну реєстрацію нових футболістів та лікаря ФК «Карпати», з якими наш клуб уклав контракти, що зареєстровані прем’єр–лігою, ФК «Карпати» залишає за собою право розглянути питання доцільності участі у чемпіонаті України».

УПЛ відмовляється реєструвати нових гравців «Карпат», яким клуб уже платить зар­платню, через півмільйонну заборгованість клубу перед прем’єр–лігою. «Зелено–білі» вимагають звіту від УПЛ і наразі не платять внески на функціонування прем’єр–ліги, тоді як роботу суддів, федерації та інші витрати вони оплачують через ФФУ.

* * *

Програма «Профутбол» на каналі «2+2» започаткувала акцію на допомогу постраждалим під час революційних подій на Євромайдані. Десять клубів прем’єр–ліги надали свої футболки з автографами гравців для продажу на інтернет–аукціоні. Усі виручені кошти підуть на підтримку євромайданівців.

Художня гімнастика

На міжнародних змаганнях серії Гран–прі в місті Тіє (Франція) вперше в цьому сезоні вийшли на старт українські грації. Незважаючи на складну ситуацію в країні, національна збірна продовжує тренуватися (нагадаємо, Жовтневий палац, де відточують майстерність наші провідні «художниці», залишається базою майданівців). Попри все, Ганна Різатдінова в Тіє змогла виграти для України «золото» у вправі зі стрічкою, «срібло» у вправі з м’ячем і дві «бронзи» — за обруч і булави. А у групових змаганнях команда України посіла друге місце у вправі з десятьма булавами.