Смугасті воїни

13.03.2014
Смугасті воїни

Єдиноборство «матрацника» Дієго Кости (ліворуч) із «міланістом» Даніеле Бонерою. (Рейтер.)

Як і рік тому, на стадії 1/8 фіналу нинішнього розіграшу Суперліги жереб звів «Баварію» та «Арсенал». І знову переможцем цього двобою став мюнхенський клуб. Щоправда, вдруге поспіль баварцям не вдалося здолати «канонірів» у рідних стінах — торік підопічні Арсена Венгера в Мюнхені перемогли (хоча це й не допомогло їм пройти далі), а позавчора — розписали нічию.

«Після першого матчу в нас була перевага в два м’ячі. «Арсенал» підготувався до гри–відповіді й вирішив діяти на контратаках. Ми ж змогли звести кількість своїх помилок до мінімуму. Я дуже задоволений своєю командою», — прокоментував підсумок двобою тренер чинних володарів Кубка чемпіонів Хосеп Гвардіола.

Хід поєдинку на «Альянц–арені» перебував під контролем господарів. Як зазначив іспанський наставник «Баварії», «Арсенал» виглядав краще лише в стартові вісім хвилин, а решту матчу сильнішими були його підопічні.

«Ми боролися до кінця, зіграли непоганий другий тайм, але цього не вистачило, щоб пройти мюнхенців», — сказав Лукас Подольськи, автор єдиного гола «канонірів». Треба зазначити, що Польді забив після очевидного фолу проти співвітчизника, захисника «Баварії» Філіппа Лама.

Другим чвертьфіналістом ЛЧ став мадридський «Атлетико», який зіграє на цій стадії змагань уперше з 1997 року. «Це незабутня подія й історичне досягнення. Сьогодні на полі були справжні воїни», — прокоментував успіх своєї команди Дієго Сімеоне. Нині він головний тренер, а 17 років тому був одним із лідерів «матрацників».

Лідерові мадридців Дієго Кості у двоматчевому протистоянні з «Міланом» вдалося забити три м’ячі. На «Сан–Сіро» він приніс мадридцям мінімальну перемогу, а на «Вісенте Кальдерон» — поклав початок розгрому «россо–нері» з непристойним рахунком 4:1.

«Нам не вистачило бойового духу, який необхідний у таких зустрічах. В основному ми грали на своїй половині поля, а в атаці практично нічого не створили», — визнав молодий наставник проблемного «Мілана» Кларенс Зеєдорф.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі–відповіді (результати вівторка). «Баварія» (Німеччина) — «Арсенал» (Лондон) — 1:1 (Швайнштайгер, 55 — Подольски, 57; нереалізоване пенальті: Мюллер, 90+2 («Б»); перша гра — 2:0), «Атлетико» (Іспанія) — «Мілан» (Італія) — 4:1 (Д. Коста, 3, 85; Туран, 40; Р. Гарсія, 71 — Кака, 27; перша гра — 1:0).