Замість десятипальцевого — одноносовий

12.03.2014
Замість десятипальцевого — одноносовий

Мохаммед Хуссейн під час встановлення рекорду.

Уміння швидко набирати текст на комп’ютері в сучасному світі вже далеко не така рідкість, як у часи друкарських машинок. Але так хвацько клацати по клавіатурі, як мешканець Індії Мохаммед Хуршид Хуссейн, мало хто зуміє. Власне, поки що Мохаммед такий один. 23–річний індус встановив рекорд швидкості набору тексту... носом.

Як повідомляє Interna­tional Business Times, для того, аби надрукувати текст зі 103 символів, молодому чоловікові знадобилося 47 секунд. Попередньому рекордсменові, який встановив своє досягнення 2008 року в Об’єднаних Арабських Еміратах, вдалося це зробити лише за 93 секунди. Заповітна фраза звучить так: «Guinness World Records has challenged me to type this sentence using my nose in the fastest time» (у перекладі з англійської — «Книга рекордів Гіннесса поставила переді мною завдання набрати це речення носом якомога швидше»).

За словами Хуссейна, аби побити рекорд, він щодня тренувався по шість годин, набираючи носом найрізноманітніші тексти. До речі, саме йому належить іще один рекорд Гіннесса — найшвидший (за 3,43 секунди) набір англійського алфавіту «стандартним» методом, тобто пальцями.