ХРОНІКА

05.03.2014

Спортивна гімнастика

19–річний український гімнаст Олег Степко, уро­дженець Запоріжжя, відтепер виступатиме під прапором Азербайджану.

Відповідну інформацію на своєму офіційному сайті розмістила Міжнародна федерація гімнастики.

Олег виступає в багатоборстві, тобто виконує всі шість вправ. Він був одним із лідерів збірної України, минулого року на чемпіонаті Європи в Москві у вправах на брусах здобув «золото», на Універсіаді–2013 вигравав срібну медаль у команді та бронзову — на коні.

Нагадаємо, після Олімпіади в Лондоні змінив українське громадянство на російське лідер нашої гімнастичної збірної Микола Куксенков.

Хокей

Чемпіонат України. Фінал (серія до трьох перемог). «Компаньйон» — «Білий барс» — 3:1 (Заблудовський, 10; Сальников, 26 (більш.); Гаврилюк, 60 (п. в.) — Караульщук, 55 (більш.)). Серія — 1:0.

Баскетбол

Суперліга. «Дніпро–Азот» — «Київ» — 59:71.

Футбол

Спаринг. «Шахтар» — «Олімпік» — 2:0 (Феррейра, Л. Адріано).

Фехтування

На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях в італійському місті Больцано українка Ольга Харлан обмежилася «сріблом» — після перемог на двох попередніх етапах. Цього разу Ольга поступилася у фіналі дворазовій олімпійській чемпіонці, американці Маріель Загуніс із рахунком 10:15.

У командних змагань збірна України посіла п’яте місце. У чвертьфіналі українки несподівано поступилися збірній Польщі — 36:45. А першими стали росіянки.

Наразі Харлан очолює індивідуальну світову класифікацію шаблісток, випереджаючи Загуніс на 80 очок.

Дзюдо

У Празі та Варшаві відбулися етапи Кубка Європи. Українські дзюдоїсти, тобто дзюдоїстки, двічі підіймалися на п’єдестал пошани в столиці Польщі. Медаль найвищого гатунку виборола Марина Черняк, яка виступає у ваговій категорії до 48 кг, а Тетяна Левицька стала третьою у вазі до 52 кг.

Біатлон

На етап Кубка світу у словенському Поклюку українські біатлоністи відправилися основним складом, лише в жінок місце Олени Підгрушної, яка захворіла, зайняла Ольга Абрамова.