«Леви» на два перiоди

04.03.2014

Учора на столичній ковзанці АТЕК розпочалася боротьба за «золото» хокейного чемпіонату України. У фінальній серії, що триватиме до трьох перемог, змагаються переможець регулярного сезону, «Компаньйон» та друга команда «регулярки» — «Білий барс».

«Ніяких сюрпризів та чуда в чемпіонаті не відбулося — до фіналу заслужено вийшли дві команди, які весь сезон трудилися і плідно працювали. Упевнений, що уболівальників чекають дуже цікаві поєдинки», — в інтерв’ю клубному сайту заявив головний тренер бiлоцеркiвських «барсів» Олександр Куликов.

Нагадаємо, що старт нинішнього чемпіонату країни довгий час залишався під питанням, оскільки ФХУ не могла зібрати кворум. Власне, «Компаньйон–Нафтогаз» та «Білий барс» були тими двома командами, котрим удалося провести повноцінну передсезонну підготовку. Тож не дивно, що саме «компи» та «барси» дійшли до вирішального етапу турніру. Відзначимо, що особливих проблем у подоланні півфінальної серії, яка, до слова, тривала до двох перемог, у них не було.

«Білому барсу» протистояла найтитулованіша команда вітчизняного хокею — «Сокіл». Утім підтвердити своє реноме столичному клубові не вдалося. Через фінансові проблеми на поточний чемпіонат «соколи» зібралися лише в день його старту, а під свої прапори закликали «молодняк», який у вирішальний момент не зміг на рівних зіграти з добре укомплектованим фарм–клубом «Донбасу». Точніше, сил для боротьби з «барсами» у підопічних Сергія Лубніна вистачило лише на один перший (домашній) матч, який завершився мінімальною перевагою команди Куликова. Натомість у другій зустрічі, яка відбувалася в Білій Церкві, «Сокіл» був просто розгромлений.

Без особливих проблем дістався фіналу й «Компаньйон», який є чинним віце–чемпіоном країни. Інтриги в їхньому протистоянні з четвертою командою «регулярки» — «Левами» — не вийшло. Після болісної поразки в першій грі (2:6) шансів на «камбек» у львів’ян майже не залишалося. Після цієї невдачі форвард «Левів» Микола Коляда в коментарі каналу Xsport заявив: «Я думаю, що ми можемо здивувати суперника, але в клубі заразі є внутрішні проблеми, тому ми можемо здивувати самі себе. Сподіваюся, що друга гра відбудеться».

І таки здивували. Вийшовши на повторну гру, команда Сергія Супруна після завершення другого періоду... відмовилася надалі продовжувати матч. Причину демаршу хлопці пояснили просто: «Заборгованість iз зарплати».

Кажуть, що керівництво клубу обіцяло хокеїстам погасити заборгованість до початку поєдинку, однак, не дочекавшись обіцяного, «Леви» гримнули дверима. Відзначимо, що після другого періоду вони поступалися — 1:6.

ТАБЛО

Чемпіонат України. Півфінали (другі матчі). «Білий барс» — «Сокіл» — 6:1 (Бабинець, 6; Дем’янюк, 25, 44; Буценко, 38; Бондарєв, 40; Страупе, 52 — Шаманський, 44),«Компаньйон» — «Леви» — 6:1 (Алексюк, 3; Борисенко, 13 (більш); Сальников, 16; Гніденко, 22; Свиридов, 24 (більш.); Благой, 35 — Курський, 2).

* * *

КХЛ. «Слован» — «Донбас» — 1:2 (Бакош, 25 — Кіїскінен, 6 (менш.); Віртанен, 52), ЦСКА — «Донбас» — 2:1 Б (Морозов, 17 — Даднов, 38; переможний буліт — Прохоркін).

Лідери Західної конференції (після 53 матчів): «Динамо» (М) — 112, СКА — 105, «Лев» — 98, «Донбас» — 94, «Динамо» (Р) — 93, «Медвешчак» — 89, ЦСКА — 88, «Локомотив» — 81.

Матч у Москві донеччани провели вже після фактичного оголошення Росією війни Україні. За тур до фінішу регулярного чемпіонату стало зрозуміло, що «Донбас» посяде підсумкове четверте або п’яте місце і, відповідно, на першому етапі «плей–оф» зустрінеться з ризьким «Динамо».