Той, що біжить по стелі

27.02.2014

Гімнаст і каскадер Деміен Уолтерс заявляє, що здолав силу земного тяжіння. Методом проб і помилок, після багатьох тренувань, падінь та синців, 31–річний Уолтерс таки зумів першим у світі пробігти по «мертвій петлі» — біговій доріжці, закрученій у коло, повідомляє портал новин wired.com. Досі такі трюки виконували лише велосипедисти чи ролери.

До експерименту відомий майстер паркуру готувався з групою друзів та фахівців, обклавши «петлю» матами. Зрештою вони спільними зусиллями вирахували, що, аби «пробігти по стелі», перемігши силу земного тяжіння, потрібно розвинути швидкість від 13 до 14 кілометрів за годину. Усього за кілька днів трюк Уолтерса зібрав понад 3,6 мільйона переглядів на сервісі YouTube. Ролик, щоправда, рекламний — спонсорувала експеримент компанія «Пепсі».

Свій перший трюк — переднє сальто на траві — уродженець англійського міста Дербі Деміен Уолтерс виконав у п’ять років. Він виступав за збірну Великої Британії з акробатики, як каскадер знявся в багатьох фільмах, зокрема «Шерлок Холмс: Гра тіней», «47 ронінів» тощо. Був першим і досі залишається єдиним європейцем у каскадерській групі Джекі Чана. За плечима Уолтерса — 20 років безперервних тренувань, проте він і досі щодня проводить у тренувальній залі по 4–5 годин, аби завжди бути у формі.