ХРОНІКА

27.02.2014

Баскетбол

ФІБА–Європа не збирається через політичні події в Україні переносити чемпіонат континенту 2015 року в іншу країну. Про це заявив директор оргкомітету турніру Маркіян Лубківський. За його словами, у вівторок на зустрічі в Мюнхені з в.о. президента ФІБА–Європа Сіріелем Кумансом та генсеком Камілом Новаком прозвучало підтвердження, «що ФІБА–Європа зацікавлена у проведенні турніру в Україні. Організація щиро співпереживає з українцями та пильно стежить за розвитком ситуації».

* * *

НБА. «Фінікс» — «Міннесота» — 101:110 (Лень і Кравцов «Ф» — не грали).

Лідери Західної конференції: «Оклахома» — 43 перемоги / 14 поразок, «Сан–Антоніо» — 40/16, «Х’юстон» — 39/18, «Л–А Кліпперз» — 39/20, «Портленд» — 39/18, «Голден Стейт» — 35/22, «Даллас» — 35/23, «Фінікс» — 33/23, «Мемфіс» — 31/24...

Теніс

Турнір ATP World Tour 500 у Дубаї (призовий фонд — 2,36 млн. дол.). Перше коло. Стаховський (Україна) — Додіг (Хорватія) — 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 6:2. Друге коло. Бердих (Чехія, 3) — Стаховський — 6:2, 6:1.

Турнір ATP World Tour 500 в Акапулько (1,31 млн. дол.). Перше коло. Долгополов (Україна) — Поспішил (Канада, 8) — 6:2, 6:2.

* * *

Турнірі WTA в Акапулько (226 тис. дол.). Цуренко (Україна) — Вікмайєр (Бельгія) — 6:7 (6:7), 4:6.

Футбол

Для головного тренера «Барселони» Херардо Мартіно поточний сезон біля керма команди може виявитися першим і останнім. Як повідомляє іспанська преса, керівництво каталонського клубу вже почало працювати в тому напрямі, щоб знайти нового наставника. Спортивний директор «Барселони» Андоні Субісаррета має попередній список фа­хівців, які потенційно можуть очолити команду — це Ернесто Вальверде, Луїс Енріке, Андре Віллаш–Боаш, Дієго Сімеоне і Юрген Клопп.

* * *

Чемпіонат Франції. Перенесений матч 24–го туру. «Бордо» — «Лор’ян» — 3:2.

Вільна боротьба

На міжнародному турнірі з вільної боротьби «Дан Колов і Нікола Петров» у Софії збірна України здобула шість нагород — одне «золото», два «срібла» та три «бронзи». Чемпіонкою стала Тетяна Лавренчук у ваговій категорії до 60 кг. На другій сходинці завершили змагання Ален Засеєв (125 кг) і Оксана Ващук (69 кг), бронзовими призерами стали Лариса Скоблюк (53 кг), Тетяна Кіт (55 кг) та Світлана Рижикова (63 кг).

Кінний спорт

У Гонконзі світова еліта кіннотників змагалася на міжнародному турнірі класу 5* із подолання перешкод «Longines Гонконг мастерз». На маршруті в два гіти (160 см) Катарина Оффель, яка представляє Україну, виборола срібну нагороду, поступившись лише Генріку ван Екерманну зі Швеції.

Як здоров’я?

Лікарі госпіталю у Греноблі призупинили процес виведення зі штучної медикаментозної коми знаменитого автогонщика Міхаеля Шумахера. Останнє офіційне повідомлення від менеджменту Шумахера не включало в себе інформації про стан його здоров’я. У ньому виражалася лише впевненість у тому, що «Міхаель є справжнім бійцем, який не здасться».

Нагадаємо, що семиразовий чемпіон світу з «Формули–1» уже два місяці залишається непритомним після травми голови, якої він зазнав, катаючись на лижах у Французьких Альпах. Поліція не виявила криміналу в тому інциденті.

Залишаючись у штучній комі, Міхаель переніс ще й запалення легень. Нагадаємо, що потерпілого ввели в стан медикаментозної коми навмисно, щоб зберегти його мозок.