ХРОНІКА

19.02.2014

Футбол

На матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Валенсії» 20 лютого в Києві фанати «Динамо» прийдуть у чорному одязі. «Люди в яскравому та світлому одязі на сектор пропускатись не будуть. Матч без розтяжок, без банерів та без прапорів. Матч без піротехніки», — зазначається у зверненні на сторінці ультрас київського клубу WBC у мережі «Вконтакті».

Окрім того, враховуючи наслідки вуличного протистояння в Києві, керівництво групи застерігає молодих фанатів від можливих проблем на стадіоні. «Ми не знаємо, що нас очікує, але вже сьогодні так звані «правоохоронні органи» навідуються додому до найбільш активних фанатів незрозуміло з якою метою. Цілком можуть спробувати вичепити потрібних людей і на стадіоні та на підходах до нього. Тому намагайтеся зустрітись із друзями за межами стадіону, аби проходити квитковий контроль і заходити на сектор вже великою компанією. Не реагуйте на пропозиції невідомих вам осіб кудись із ними пройти та будьте максимально обачні», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ультрас «Динамо» одними з перших долучилися до штурму урядового кварталу на вулиці Грушевського.

* * *

Московський «Спартак» визначився з суперником на виставковий матч, приурочений до відкриття його нового, власного, стадіону. 24 липня ц.р. «червоно–білі» зіграють товариський матч із київським «Динамо».

За всю історію існування ФК «Спартак» клуб не мав власного стадіону. Побудова «Откритіє–арени» (назва — за ім’ям банку–спонсора) стала можливою завдяки проведенню в Росії чемпіонату світу 2018 року. Наразі на новому стадіоні триває встановлення електронного табло, крісел на південній трибуні, монтаж огороджень, оздоблення приміщень VIP–лож.

Будівництво стадіону на 44 тисячі місць у московському районі Тушино почалося в 2010 році. Президент клубу Леонід Федун оцінив спорудження арени в 500 мільйонів євро.

* * *

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 24–го туру. «Малага» — «Реал Сосьєдад» — 0:1 (Вела, 10; Яковенко «М» — до 62–ї хв.).

Лідери: «Барселона», «Реал», «Атлетико» — 60, «Атлетик» — 44, «Вільярреал», «Реал Сосьєдад» — 40.

* * *

Чемпіонат Італії. Останній матч 24–го туру. «Верона» — «Торино» — 1:3.

* * *

Кубок Англії. 1/8 фіналу. «Брайтон» — «Халл Сіті» — 1:1.

* * *

Спаринги. «Металіст» — «Хальмстад» (Швеція) — 3:0 (Девич — 2, Гомес), «Волинь» — «Слован» (Бр, Словаччина) — 1:1 (Скоба), «Іллічівець» — «Вентспілс» (Латвія) — 4:0 і 3:0 (Кулач, Мандзюк, Яворський, Шевчук; Федотов, Фомін, Довгий), «Зоря» — «Астана» (Казахстан) — 0:0, «Зоря» — «Хоризонт» (Македонія) — 3:1 (Малиновський, Каменюка, Ярмаш).

* * *

Новим головним тренером «Гамбурга» став відомий німецький фахівець Мірко Сломка. Він змінив на цій посаді Берта ван Марвейка, якого відправили у відставку після поразки «Айнтрахта» (Брауншвейг) — 2:4. Наразі іменитий «Гамбург» посідає передостаннє місце в турнірній таблиці.

Теніс

Турнір АТР у Марселі (призовий фонд — 752 тис. дол.). Перше коло. Стаховський (Україна) — Болеллі (Італія) — 6:3, 3:6, 6:4. Друге коло. Стаховський — Еванс (В. Британія) — 3:6, 7:6, 6:4.

* * *

«Челленджер» у Делі (100 тис. дол.). Перше коло. Марченко (Україна, 8) — Санам Сінгх (Індія) — 6:2, 3:6, 6:4.

* * *

Турнір WTA в Дубаї (2 млн. дол.). Перше коло. Заневська (Україна, Q) — Янкович (Сербія, 5) — 4:6, 3:6.

Гандбол

Чоловіки. Кубок виклику. 1/8 фіналу (перший матч). «Дукас» (Греція) — «ЗТР» (Україна) — 17:27.

Хокей

Спаринг. ЦСКА — «Донбас» — 2:4 (Якуценя, Кагарлицький — 2, Кашпар).

Легка атлетика

Призери турніру «Зірки жердини–2014» (Донецьк, зал). Чоловіки. 1. Р. Лавіллені (Франція) — 6,16 м (світовий рекорд). 2. Каттс (В. Британія) — 5,81. 3. Браз да Сильва (Бразилія) — 5,71 (рекорд Півд. Америки)... Юрченко (Україна) — 5,46...

Жінки. 1. Мюрер (Бразилія) — 4,62. 2–3. Шпігельбург (Німеччина), Роговська (Польща) — 4,62... Шелех (Україна) — 4,52...