Зелена зима Берлінале

Зелена зима Берлінале

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Суботнього вечора у самому центрі Берліна, у величезному Berlinale Palast, було вручено призи журі основного конкурсу. Усе закінчилося тріумфом азійського (китайців головним чином) та американського кіно. Багато хто очікував, що «Золотого ведмедя» віддадуть майже тригодинній докудрамі «Отроцтво» американця Річарда Лінклейтера, одначе він отримав тільки «Срiбного ведмедя» — за кращу режисуру.

Сила тяжіння трофеїв

Сила тяжіння трофеїв

Англійські кінокритики цього року відпустили свою любов у далекий космос і здивували не на жарт. Більшість нагород премії «Бафта» віддали «Гравітації» Альфонсо Куарона, а решта «масок» (форма премії) не відповідають попереднику — «Золотому Глобусу», отже, у здогадках щодо «Оскара» тепер ще більше туману.

Кому — перемога, а кому — булька

Кому — перемога, а кому — булька

У київській книгарні «Є» відбулася церемонія нагородження переможців книжкової премії «ЛітАкцент року–2013», яку вважають однією найкритичніших з усіх літературних відзнак, що існують в Українi. Рiч у тiм, що поряд із номінаціями «Проза», «Есеїстика й літературознавство» та «Поезія і проза для дітей» фігурує також антиномінація «Золота Булька», яка спонукає авторів писати краще.

«Шаную і люблю»

«Шаную і люблю»

У п’ятницю впродовж трьох годин у Комітеті з Національної премії ім. Тараса Шевченка, що розташований на Прорізній, 2, відразу біля снігових барикад на Хрещатику, обирали лауреатів найпрестижнішої премії України. 23 визначнi дiячi культури таємним голосуванням обирали, хто на 200–річчя Шевченка удостоїться премії і грошової нагороди розміром 520 тисяч гривень.

Всі статті рубрики