НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2014

Віктюк — Майдану: ми до вас їдемо!

Відомий режисер, 77–річний Роман Віктюк, який мешкає у Москві, збирається привезти на Майдан свою виставу. Через мережу «Фейсбук» він написав листа підтримки активістам Євромайдану. «Українці! Ми до вас їдемо! Чуєте, їдемо! Нічого ніколи не боялися і зараз теж нікого і нічого не боїмося. Вірте, бігме! Лютий і березень ми з Вами. До зустрічі, рідні!» — йдеться у листі Віктюка. 

Андрухович помандрує Україною з медіа–виставою «Альберт»

Уже скоро письменник Юрій Андрухович згадає, що він може бути й музикантом. Із 18 по 25 лютого він відвідає з презентацією літературно–музичного перформансу «Альберт, або Найвища форма страти» Івано–Франківськ, Тернопіль, Київ, Запоріжжя та Одесу. «Вистава «Альберт» створена за моїм однойменним оповіданням, що колись увійде до збірки про видатних нечестивців усіх часів. У центрі нашого дійства — історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров’ю угода чомусь не спрацювала — й певного осіннього дня року 1641–го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок...» — розповідає Андрухович.

До вистави долучаються львівські музиканти — контрабасист Марк Токар і співачка Уляна Горбачевська. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка киянина Анатолія Бєлова, що оживає під час вистави завдяки роботі vj–group CUBE.

Тіна Кароль зняла фільм–сповідь про останні дні життя свого чоловіка

Співачка Тіна Кароль разом із режисером і хореографом Оленою Коляденко зняла фільм «Сила любові і голоси». Фільм повністю присвячений чоловікові співачки Євгену Огиру, який помер від раку шлунка у квітні 2013 року. Співачка зізналася, що досі не вірить у те, що коханого немає на світі, тепер для неї час зупинився. Вона не живе минулим, не мріє про майбутнє, просто пливе за течією.

Зірка розповіла, що відчула, коли вперше дізналася про хворобу чоловіка, як сильно вони разом прагнули перемогти хворобу, і чому вона припинила гастролі заради того, щоб кожну вільну хвилину проводити поруч з Євгеном. Кароль також дозволила заглянути в їхнiй спільний маєток, облаштований зі смаком, показала кабінет чоловіка, в якому зберегла все так, як він залишив.