НОВИНИ ПЛЮС

13.02.2014

Грудневий закон про амністію в дії

У рамках ухваленого в грудні закону про амністію майже всіх причетних до подій на Євромайдані й навколо нього звільнено від кримінальної відповідальності. Судам залишилося розглянути і застосувати норми цього закону щодо трьох людей, які перебувають у розшуку. Зокрема, це стосується лідера партії «Братство» Дмитра Корчинського, повідомила голова прес–служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

Раніше в прокуратурі підтвердили, що суди, згідно з грудневим «законом про амністію», закрили справи проти колишніх голови КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та інших відсторонених від посад чиновників, причетних до жорстокого розгону мирних демонстрантів на майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

Голів полтавського «УДАРу» і «Свободи» взяли під домашній арешт

Жовтневий райсуд Полтави призначив два місяці цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету голові місцевої облорганізації ВО «Свобода» Романові Чабановському. Як повідомляє прес–служба «Свободи», в приміщення суду не пустили представників ЗМІ, громадськість і помічників народних депутатів.

Той самий суд обрав аналогічний запобіжний захід і для голови обласного осередку «УДАРу» Петра Ворони, попри клопотання народного депутата Сергія Капліна взяти його на поруки.

Черкаським «майданівцям» змінили запобіжний захід

У Черкасах суд змінив запобіжний захист з утримання під вартою на домашній арешт для шістьох раніше ув’язнених «майданівців»: Олега Коваленка, Ярослава Коргута, Максима Тучкова, Владислава Чорнобильського, Павла Якименка та Олександра Ільященка. Про це повідомила у «Фейсбуці» народний депутат Ірина Геращенко.

Тимошенко хоче дебатів з Януковичем

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко готова вийти на дебати з Віктором Януковичем щодо ситуації в країні. «Якщо він хоче публічних дебатів — я готова до повноцінної дискусії про тактичні і стратегічні кроки для виведення України з кризи», — цитує ЮВТ прес–служба партії. Формат дебатів для Тимошенко значення не має — вона готова до відеоконференції зі своєї тюремної палати в харківській лікарні.

В Росії думають, чи видавати Україні нападника на Чорновол

Генеральна прокуратура Росії проводить екстрадиційну перевірку щодо громадянина України Андрія Зінченка, затриманого днями в Москві за підозрою в побитті української журналістки й активістки Тетяни Чорновол. Бабушкінський райсуд Москви ухвалив рішення взяти Зінченка під варту на 40 діб. За результатами перевірки буде ухвалено рішення про видачу затриманого Україні, повідомляє РІА «Новості».