Шлагбаум — бар’єр серйозний!

12.02.2014

Проблеми, які нині виникли на українсько–російському кордоні, отримали шанс бути врегульованими: Міністерство промислової політики вирішило активніше усувати технічні бар’єри у взаємній торгівлі з державами–учасницями СНД. Йдеться насамперед про ситуацію, коли Російська Федерація посилила контроль за ввезенням українських товарів, а 6 лютого було повідомлено, що ціла низка з переліку української продукції виявилася під забороною ввезення до Росії.

Наступного ж дня при Мін­промполітики відбулася нарада про перегляд тарифних зобов’язань України у межах СОТ. У діалозі взяли участь представники Українського союзу промисловців і підприємців, асоціацій товаровиробників, Торгово–промислової палати України, Федерації роботодавців України та керівників промислових підприємств. Рішення, яке експерти вважають єдино правильним на сьогоднішньому етапі, передбачає перегляд наших тарифних зобов’язань. Ідеться насамперед про підняття митних ставок на імпорт продукції, аналог якої виробляють в Україні. Такий крок, на думку промисловців, сприятиме захисту внутрішнього ринку.

Як компенсатор за підняття цих митних ставок може бути ухвалене рішення про зниження мита на ввезення товарів, комплектуючих та сировини, які не виробляють в Україні і виробництво яких заплановано на довготермінову перспективу.