Більше фризів, хороших і різних!

11.02.2014
Більше фризів, хороших і різних!

Даутцен Крус.

Іще три місяці тому під час шоу «Вікторіяз сікрет» одна з найкращих «янголів» цього бренду, голландська топ–модель Даутцен Крус, демонструвала ідеально плаский живіт. А днями з’ясувалося, що на той час 29–річна красуня, швидше за все, вже була вагітна другою дитиною. У своєму «Інстаграмі» (соціальна фотомережа) Даутцен виставила власне фото «ню», яке не залишає сумнівів у її «цікавому стані». Уточнивши, що це саме свіжий знімок, а не з часів минулої вагітності.

Крус та її чоловік, діджей Саннері Джеймс, уже виховують трирічного сина Філлена. Після його народження Даутцен дуже швидко повернула собі передпологові форми й уже за кілька місяців дефілювала по подіуму. «Ставши мамою, я навіть схудла, адже почала активніше займатися спортом. Та й хатньої роботи значно побільшало, тож нормально поїсти вдається нечасто», — зізнається манекенниця.

Даутцен Крус вважається однією з найбільш високооплачуваних моделей. Її гонорари за участь у рекламних кампаніях сягають кількох мільйонів доларів. Але є робота, за яку дівчина ніколи не бере й копійки: зйомки в рекламі фризького товариства Afuk, що виступає за збереження фризької мови. Даутцен (це класичне фризьке ім’я) належить до етнічної нідерландської меншини фризів, які невблаганно асимілюються й, по суті, вимирають. А насамперед — зникає їхня унікальна мова, якою у Фрісландії, хоч це й найбільша провінція Нідерландів, говорить дедалі менше людей. До них належить і сім’я Крус. Даутцен досі спілкується з батьками винятково фризькою мовою й обіцяє продовжити цю традицію й у своїй сім’ї. Хоча зі своїм татом її дітям доведеться–таки розмовляти голландською, адже темношкірий Саннері до фризів не належить і мовою цією фактично не володіє.