ХРОНІКА

06.02.2014

Волейбол

Жінки. Кубок ЄКВ. «Челлендж–раунд» (за право грати у «фіналі чотирьох», перший матч). «Хімік» (Южне, Україна) — «Дрезднер» (Німеччина) — 1:3 (25:18, 21:25, 22:25, 20:25).

Футзал

Чемпіонат Європи (Бельгія). 1/4 фіналу. Іспанія — Словенія — 4:0, Італія — Хорватія — 2:1.

Півфінали (6 січня): Португалія — Італія, Росія — Іспанія.

Футбол

Кубок Англії. 4–й раунд (перегравання). «Фулхем» — «Шеффілд юн.» — 0:1 (дод. час).

* * *

Кубок Італії. 1/2 фіналу (перший матч). «Удінезе» — «Фіорентина» — 2:1.

* * *

Кубок французької ліги. 1/2 фіналу. «Нант» — «ПСЖ» — 1:2 (Веньйо, 82 — Ібрагімович, 5, 90).

* * *

Бразилець Дуду, який проводив зимові канікули на батьківщині, не повернувся в розташування київського «Динамо». Дуду бажає грати вдома за «Греміо», але, за словами динамівського президента Ігоря Суркіса, переговори про це ще не починалися й кияни можуть відпустити легіонера хіба що за хорошу компенсацію. Із «Динамо» в Дуду є діючий контракт, тож Суркіс погрожує «страйкареві» тим, що з урахуванням штрафних санкцій бразилець буде змушений грати в Україні безкоштовно.

* * *

Міністерство спорту Грузії офіційно відмовилося виплачувати зарплату головному тренеру національної збірної Темурі Кецбая і його помічникам. Як повідомляє «Інтерфакс», у листі керівника відомства Левана Кіпіані до ФФГ йдеться про те, що оклад Кецбая не відповідає ігровим результатам збірної. Мінспорту повідомило, що готове платити за послуги тренера збірної не більше 225 тисяч доларів на рік. Тим часом федерація заявила, що сама знайде кошти на зарплату тренерові.

Баскетбол

НБА. «Фінікс» — «Чикаго» — 92:101 (Лень і Кравцов «Ф» — не грали за рішенням тренера).

* * *

БК «Одеса» отримала від суперліги ще одну поразку через несплату обов’язкового заявочного внеску. Втім ідеться про матч, який одесити й так програли «Будівельнику» із розгромним рахунком.

Теніс

Турнір ATP у Вінья–дель–Мар (Чилі, призовий фонд — 463 тис. доларів). Перше коло. Хімено–Травер (Чилі) — Долгополов (Україна) — 7:6, 3:6, 7:5.

«Челленджер» у Ченнаї (Індія, 50 тис. дол.). Перше коло. Марченко (Україна, 4) — Муньєс де ла Нава (Іспанія) — 7:5, 7:5.

* * *

Турнір ITF у Лонсестоні (Австралія, 50 тис. дол.). Перше коло. Калініна (Україна) — Мур (Австралія, WC) — 6:4, 6:3.

Визнання

Національний олімпійський комітет визнав капітана збірної України з біатлону Олену Підгрушну найкращою спортсменкою січня. Її наставників Григорія Шамрая та Ігоря Починка названо найкращими тренерами місяця.

Саме Олена першою з українських спортсменів виборола медаль в олімпійському 2014 році — на початку січня тернополянка посіла третю сходинку у спринті на етапі Кубка світу в Оберхофі.