Педалі мсьє аксакала

05.02.2014

Що робити, коли вам виповнюється 100 років? Їздити на велосипеді, встановлюючи рекорди! — саме так вважає француз Робер Маршан.

За повідомленням агенції UPI, в даному випадку йдеться про досягнення у віковій категорії «для тих, кому сто і більше». Маршанові вже 102, і днями в передмісті Парижа він за годину спромігся проїхати без малого 27 кілометрів!

Підтримати спортсмена прийшли близько 300 осіб. Він потішив уболівальників зізнанням, що почувається добре, хоча ближче до кінця дистанції почав трохи втомлюватися.

Маршан — єдина людина, старша від ста років, що так затято займається велоспортом. Відповідно, попередній рекорд у цій віковій категорії також належав Роберові. У 2012 році він проїхав за годину 24,25 км.

Крім того, цей дідусь офіційно вважається єдиною людиною «понад сто років», яка змогла подолати на велосипеді дистанцію 100 км без суттєвих зупинок. На це в Маршана пішло чотири години й 17 хвилин.

Народився цей живчик ще до початку Першої світової війни — у 2011 році — і з дитинства мріяв стати професійним велосипедистом. У великий спорт хлопця не взяли, тож він крутив педалі на аматорському рівні, а працював лісорубом та водієм. І лише після виходу на пенсію Робер почав привертати увагу як персонаж великого велоспорту.