«Яструби» «обчистили» Мейвезера

04.02.2014
«Яструби» «обчистили» Мейвезера

В атаці — Джермейн Кірс із «Сіетла». (Рейтер.)

У ніч на понеділок за київським часом відбувся Супербоул — фінальна гра сезону в професійному американському футболі, що є головною спортивною подією року в США. Телевізійна аудиторія цього матчу становить понад 100 млн. осіб — за грою справді стежить уся країна.

Про ажіотаж, який панував навколо 48–го в історії Супербоулу, свідчить хоча б той факт, що Флойд Мейвезер–молодший — найкращий боксер світу серед професіоналів незалежно від вагової категорії — зробив на цей поєдинок ставку в розмірі 10 млн. доларів. І... програв. 36–річний боксер поставив на перемогу «Денвера» над «Сіетлом». Однак, всупереч очікуванням, виграв не фаворит, яким вважали футболістів «Денвер бронкос».

На стадіоні «Метлайф» у Нью–Джерсі тріумфували «Сіетл сіхоукс», причому їхня перевага була беззаперечною — 43:8. У першій частині гри гравці «Денвера» не змогли набрати жодного очка — «Яструби» пішли на перерву, виграючи 22:0. До кінця третьої чверті рахунок зріс до 36:0, і надалі все було «справою техніки».

«Сіетл» виграв Супербоул уперше в своїй історії.

Мейвезеру залишається лише кусати лікті й згадувати, як торік він поставив $5,9 млн. на перемогу баскетболістів «Маямі» з різницею 7 очок у матчі фінальної серії «плей–оф» НБА проти «Індіани», вгадав і отримав прибуток у розмірі $5,6 млн.