Врятувати Жанну

31.01.2014
Врятувати Жанну

Жанна Фріске.

Прихильники російської поп–співачки й актриси Жанни Фріске з тривогою стежать за новинами від своєї улюблениці. Кілька тижнів тому стало відомо, що у Жанни — рак мозку. Діагноз їй поставили ще влітку минулого року, але нікому, окрім найближчих людей, вона про нього не розповідала. Як пояснює тато співачки — щоб ніхто не подумав, ніби вона на цьо­му спекулює.

На головні болі Жанна почала скаржитися після того, як у квітні 2013–го народила свого первістка, сина Платона. На той час жінка перебувала у США, куди поїхала народжувати і «приходити у форму» після пологів. Результат обстеження шокував: гліобластома, злоякісна пухлина мозку на останній, четвертій, стадії.

Ні Фріске, ні її батьків та цивільного чоловіка, телеведучого Дмитра Шепелєва, бідними людьми не назвеш. Проте лікування в американській клініці виявилося надто коштовним навіть для заможної родини, хоч і квартиру в Маямі, й деяку іншу нерухомість уже продано. Та коли російська преса повідомила про Жаннині проблеми зі здоров’ям, тисячі людей почали перераховувати кошти на її лікування. Зібрана сума вражає — понад 2 мільйони доларів. Це значно більше, ніж потрібно, тож зайві кошти підуть на лікування тяжкохворих дітей.

Щодо самої Фріске, то, попри останню стадію, шанс на одужання в неї залишається. Від операції зірка відмовилася — пухлина розташована в такому місці, що жоден хірург не зміг гарантувати успішний результат. Водночас фахівці зазначають, що гліобластома зазвичай не дає метастазів і піддається променевій терапії. Тож співачка не втрачає оптимізму і сподівається 8 липня зустріти своє 40–річчя живою та здоровою.