ХРОНІКА

31.01.2014

Ініціатива

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс підтримав ідею екс–гравця збірної України Євгена Левченка щодо проведення футбольного матчу між майданівцями та «Беркутом», які наразі стоять по різні боки барикад на вулиці Грушевського. Як повідомляє ТСН, ідея полягає в тому, щоб перенести змагання в площину спорту і в такий спосіб залагодити конфлікт між двома сторонами.

Протестувальники на Грушевського на це згодні, і, поки триває перемир’я, вже почали тренуватися, граючи між собою у футбол на Європейській площі. Силовики ж грати з майданівцями не збираються, хоча Суркіс готовий надати для цього теплий динамівський манеж у Кончі–Заспі.

Футбол

Директор «Ліверпуля» Ієн Ейр відвідав Україну, аби домовитися про трансфер півзахисника «Дніпра» Євгена Коноплянки. За даними британської преси, «мерсісайдці» готові заплатити за Конопу 16 млн. фунтів. «Дніпро» ж має намір вислухати також представників «Тоттенхема» й провідних клубів Німеччини.

* * *

Київське «Динамо» і французький «Сент–Етьєн» домовилися про оренду з правом викупу лівого захисника столичного клубу Бенуа Тремулінаса.

* * *

Полтавська «Ворскла» повідомила про підписання півторарічного контракту з 30–річним екс–голкіпером «Динамо» й «Арсеналу» Станіславом Богушем.

* * *

Новим спортивним директором «Металіста» став Франк Арнесен — у минулому відомий футболіст, півзахисник збірної Данії, «Аякса», «Валенсії», «Андерлехта « і ПСВ.

* * *

Кубок Іспанії. 1/4 фіналу. «Барселона» — «Леванте» — 5:1 (Адріано, 28; Пуйоль, 44; А. Санчес, 50, 52; Фабрегас, 68 — С. Роберто, 9 (у свої ворота); Мессі не грав; перший матч — 4:1), «Атлетик» — «Атлетико» — 1:2 (Адуріс, 42 — Р. Гарсія, 55; Д. Коста, 86; 0:1).

* * *

Кубок Італії. 1/4 фіналу. «Наполі» — «Лаціо» — 1:0 (Ігуаїн, 82).

* * *

Чемпіонат Німеччини. Перенесений матч 17–го туру. «Штутгарт» — «Баварія» — 1:2 (Ібішевич, 29 — Пісарро, 76; Алькантара, 90).

Лідери після 18 турів: «Баварія» — 50, «Байєр» — 37, «Боруссія» (Д), «Боруссія» (М) — 33...

* * *

Чемпіонат Франції. Перенесений матч 21–го туру. «Марсель» — «Валансьєн» — 2:1.

* * *

Кубок Співдружності (U–21, Петербург). Останній матч 1/4 фіналу. Росія — Казахстан — 3:1.

Півфінали (31 січня): Україна — Білорусь, Естонія — Росія.

Хокей

КХЛ. «Донбас» — «Атлант» — 3:2 Б (Лайне, 37, 40 — І. Радулов, 22; Міхнов. 49; вирішальний буліт — Робітайл).

Лідери Західної конференції (перед перервою на Олімпіаду, що триватиме до 26 лютого, зіграно по 50 матчів): «Динамо» (М) — 105, СКА — 98, «Донбас», «Лев» — 90, «Динамо» (Р) — 87, «Медвешчак» — 85, ЦСКА — 83, «Локомотив» — 72.

* * *

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Леви» — 10:2, «Компаньйон» — «Сокіл» — 1:3.

Гандбол

Чоловіча суперліга. Матч 11–го туру. «Мотор» — «Динамо–Полтава» — 36:19.

Як здоров’я?

Міхаеля Шумахера позавчора почали виводити зі штучної коми, і, за повідомленнями газети «Екіп», він позитивно відреагував на процес пробудження. Стан німецького гонщика не погіршав — Шумі кілька разів відкрив і заплющив очі.

Нагадаємо, зірковий німець перебуває в лікарні французького міста Гренобль із 29 грудня, коли він упав, катаючись на гірських лижах, і вдарився головою об камінь.