В умовах підвищеної таємничості

31.01.2014
В умовах підвищеної таємничості

Із 15 видів спорту, в яких розігруватимуться медалі на Олiмпiадi–2014, без сумніву, особливе мiсце займає турнір хокеїстів, оскільки на льодових аренах Сочі змагатимуться кращі з кращих майстрів найшвидшої гри у свiтi. Водночас величезний інтерес буде прикутий і до баталій біатлоністів. І якщо за хокейними протистояннями українські вболiвальники стежитимуть вiдсторонено, то в змаганнях стріляючих лижників наші співвітчизники — в числі претендентів на нагороди.

Головні медальні надії покладаються на нашу жіночу естафетну команду, яка вже не перший рік фiгурує на перших ролях у Кубку свiту. Українські дівчата можуть піднятися на п’єдестал і в індивідуальних гонках, адже робили це на етапах КС не раз. Сказати напевно, хто саме зробить «прицільний постріл» по олімпійських нагородах, досить важко. Аналізуючи попередні виступи вітчизняних біатлоністок, можна передбачити, що Олена Підгрушна зосередиться на спринті (в цій дисципліні вона стала чемпіонкою світу–2013), а Валентина Семеренко особливо налаштовуватиметься на гонку переслідування. Власне, й Вікторія Семеренко з Юлією Джимою можуть піднести сюрприз.

Єдине, що може стати на заваді нашим дівчатам, — проблеми зі здоров’ям. За словами головного тренера збірної Василя Карленка, після Нового року практично кожен спортсмен першої команди перехворів на ГРВІ. Пам’ятаємо, що першою загрипувала Підгрушна, яка через застуду пропустила частину гонок етапу Кубка світу в Рупольдингу. А згодом інфекцію підхопили практично всі iншi збірницi.

Утім, відзначає наставник, на останній тренувальний збір до турецького Ерзурума команда вирушила в хорошому настрої, тож, думається, до сочинських баталій «синьо–жовті» підійдуть у повній боєготовності.

Загалом, збірні — претенденти на медалі особливо не афішують план своєї підготовки. «Наша команда, як і всі інші, намагається не говорити про дати переїздів між зборами. По–перше, це питання безпеки. З іншого боку, це стратегія підготовки, деталі якої ніхто не бажає розкривати», — пояснив Карленко.

Натомість ніхто ні від кого не ховається на чемпіонаті Європи, який позавчора розпочався в чеському місті Нове Мєсто. Навпаки, спортсмени були б раді увазі, проте в столиці минулорічної планетарної першості сьогодні практично немає як уболівальників, так і представників мас–медіа. Адже резервні склади, привезені збірними на турнір, мало кого цікавлять.

Українські біатлоністи не надто успішно розпочали ЧЄ. У жіночій індивідуальній гонці найкращий результат, фінішувавши дев’ятою, показала Ірина Варвинець. Яна Бондар стала 18–ю, Надія Бєлкіна — 41–ю. У чоловіків на аналогічній дистанції кращим з українців учора виявився Віталій Кiльчицький — 28–ме місце.

ДОПІНГ

За непідтвердженою інформацією, допінг–проби «А» двох російських біатлоністок Катерини Юр’євої та Ірини Старих, які вони здали під час новорічної та різдвяної паузи, дали позитивний результат. Офіційне підтвердження цього факту з’явиться після аналізу проби «В». Нагадаємо, що з нового сезону російську жіночу збірну з біатлону тренує екс–наставник нашої команди — білорус Володимир Королькевич, а Старих досi була однiєю з лiдерок КС–2013/14.

 

ПИШІТЬ ЛИСТИ!

Із сьогоднішнього дня «Укрпошта» вводить в обіг та вважає дійсною для оплати своїх послуг поштову марку «Збірна України з біатлону–2014».

На купонах розміщені індивідуальні фото Олени Підгрушної, Юлії Джими, Валентини та Вікторії Семеренко, а також їхня естафетна світлина, зроблена після перемоги на етапі КС у Хохфільцені. Номінал однієї марки — 3 грн. 30 коп, тираж — 161 000 екземплярів.