Без скрипки, зате на лижах

30.01.2014
Без скрипки, зате на лижах

Ванесса Мей — скрипалька, красуня, спортсменка.

Через тиждень, 7 лютого, у Сочі відкриється така довгоочікувана для Росії Олімпіада. Серед знаменитостей, які візьмуть у ній участь, буде й відома скрипалька Ванесса Мей. Але виступатиме 35–річна зірка не на концерті з нагоди урочистого відкриття Ігор, як можна було б очікувати, а… на гірськолижній трасі.

Виявляється, Ванесса не лише віртуозно грає на скрипці, а й уже багато років захоплюється гірськолижним спортом. На лижах вона стоїть з чотирьох років і багато разів брала участь у юніорських змаганнях. А тепер ось настав час серйозного випробування: 35–річній аматорці довірили представляти олімпійську збірну Таїланду в гігантському слаломі.

Як повідомили в Олімпійському комітеті, спершу Мей хотіла виступати від команди Великої Британії, адже має громадянство саме цієї країни. Хоча за похо­дженням Ванесса наполовину китаянка, наполовину тайка, спортивну кар’єру вона починала саме в Об’єднаному Королівстві, куди ще у 1982 році після розлучення разом із дочкою перебралася її мати. Але міжнародний рейтинг спортсменки Мей у гірському слаломі занадто низький (лише 3166–те місце), тож про участь у британській збірній не могло бути й мови. А от південний Таїланд, де з лижниками не склалося, охоче взяв знамениту землячку у свою команду. Участь у змаганнях Ванесса братиме під прізвищем свого батька–тайця — Ванакорн.