«Греммі» під супровід Євромайдану

28.01.2014
«Греммі» під супровід Євромайдану

Виступ Бейонсе та Джей Зі зірвав овації вибагливої публіки.

У Лос–Анджелесі в ніч із неділі на понеділок відбулося вручення найпрестижнішої музичної премії — «Греммі». Перед входом до «Стейплз палацу», де відбувалося дійство, зіркових гостей церемонії зустрічали... Гімном України. Це місцеві українці організували акцію на підтримку Євромайдану, аби зайвий раз привернути увагу світової спільноти до подій у нашій державі. Як стверджує «ТСН», знаменитостям пікет не заважав. Багато хто фотографував синьо–жовтий міні–майдан під гаслами на кшталт «Ні диктатурі в Україні!» на смарт­фони.

Відкрилася церемонія феєричним виступом подружжя Бейонсе та репера Джей Зі. Бейонсе взагалі була однією з найпомітніших зірок вечора, а її сукню з білого мережива фахівці відзначили як дуже вдале стилістичне рішення. Проте «золотий грамофон» (так виглядає статуетка «Греммі») 17–разовій лауреатці цього разу не дістався. На відміну від її чоловіка, який у дуеті з Джастіном Тімберлейком розділив приз за найкращий відеокліп (на пісню Suit&Tie). Тімберлейк із композицією Pusher Love Girl тріумфував також у номінації «R’n’b пісня року».

Найбільше «грамофонів» дісталося французькому електронному дуету «Дафт панк», який переміг у номінаціях «Запис року», «Альбом року», «Електронний альбом року» та «Найкраще поп–виконання».

Серед рокерів відзначилися Пол Маккартні, який отримав «Греммі» за концертний фільм Live Kisses та «Рок–пісню року» Cut Me Some Slack, записану разом із колишніми учасниками гурту «Нірвана» Дейвом Гролом, Крістом Новоселичем і Петом Сміром. Найкращим рок–альбомом визнали концертний диск групи «Лед Зеппелін» Celebration Day. А головний приз за «Пісню року» отримала популярна новозеландська співачка Лорд із композицією Royals.