Робота над «трієчкою»

28.01.2014

У минулому, дебютному, сезонi КХЛ «Донбасу» не вдалося виконати поставлене керівництвом завдання. Проліт повз «плей–оф» змусив власника клубу Бориса Колеснiкова розпрощатися з чеським керманичем Юліусом Шуплером та серйозно підсилити колектив, який перейшов під управління 39–річного росіянина Андрія Назарова.

Із новим наставником донецький клуб жваво розпочав новий сезон, упевнено тримаючись у передовому загоні Західної конференції. Натхненна гра «червоно–чорних» у «регулярці» КХЛ не залишала сумнівів у тому, що цього разу «Донбас» точно зіграє в «плей–оф». І ось це пiдтверджено остаточно.

Нещодавню невдачу в Континентальному кубку донеччанам довелося швидко забути. Після повернення з Руана команда Назарова виграла три з чотирьох поєдинків у КХЛ і достроково здобула право взяти участь у «матчах на виліт».

Прикметно, що путівку до «плей–оф» — за сім матчів до фінішу регулярного сезону — «Донбас» оформив, перемігши одного з фаворитів турніру, пітерський СКА. «Хлопці старалися. Думаю, їх мотивувало бажання офіційно поставити крапку в боротьбі за вихід до наступної стадії змагань», — пояснив Назаров бойове налаштування своїх підопічних на протистояння з армійцями. За яких, нагадаємо, виступають українець Олексій Понікаровський та зірковий Ілля Ковальчук. Щоправда, в програному матчі колишні енхаелівці нічим особливим не запам’яталися, завершивши гру з «мінусовим» коефіцієнтом корисних дій.

Героєм матчу визнали голкіпера «Донбаса» Яна Лацо. Загалом, цього словацького легіонера експертна комісія КХЛ назвала найкращим воротарем минулого тижня.

У наступнiй грi, в суботу, «червоно–чорні» вдома поступилися череповецькiй «Сєвєрсталі». Без кількох ключових виконавців, Якуцені та Кагарлицького, а також iз вихолощеними баками після перемоги над СКА донеччани виглядали блідо. Утім, як зазначив Назаров, кадрові проблеми не знімають iз колективу відповідальності за результат. «Команда готова «помирати», щоб досягти поставлених цілей», — заявив після поразки «сталеварам» керманич «Донбасу». За словами тренера, його підопічні повинні завершити «регулярку» на третьому місці, щоб почати «плей–оф» матчами проти шостої команди.

ТАБЛО

КХЛ. «Донбас» — СКА — 4:2 (Уїлсон, 9 (більш.); Піганович, 39; Коларж, 48; Федотенко, 50 — Тихонов, 20; Панарін, 60), «Донбас» — «Сєвєрсталь» — 2:3 (Недорост, 54, 60 (більш.) — Ковиршин, 23; Андерсен, 53; Столяров, 59).

Лідери Західної конференцiї: «Динамо» (М) — 105 (49), СКА — 95 (49), «Лев» — 88 (49), «Донбас» — 85 (48), «Динамо» (Р) — 85 (49), «Медвешчак» — 84 (49), ЦСКА — 83 (50), «Локомотив» — 72 (48)...