«Дайте 42 квитки до Сочі!»

28.01.2014
«Дайте 42 квитки до Сочі!»

Загалом 42 спортсмени представлятимуть Україну на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі, які стартують 7 лютого. Остаточна цифра стала відома після того, як Міжнародна федерація лижного спорту підтвердила участь в Олімпіаді трьох наших атлетів, які перебували в так званому листі очікування. Відтак склад збірної України поповнили представники лижних гонок Марина Анцибор і Марина Лісогор, а також фрістайліст Микола Пуздерко.

Наприкінці минулого тижня було вирішено ще одне кадрове питання. У Києві відбулися контрольні змагання, за підсумками яких визначилися наші учасники «білих» Ігор серед спортивних пар у фігуристів. Власне, це була дуель. Вітчизняна федерація фігурного катання вирішила влаштувати її з огляду на те, що ліцензію на ОІ–2014 для України виборола пара Єлизавета Усманцева — Роман Талан, а на чемпіонаті країни перемогу здобули Юлія Лаврентьєва — Юрій Рудик, які згодом невдало виступили на першості Європи. Тож за підсумками додаткового прокату квитки до Сочі вибороли кияни Лаврентьєва й Рудик.

Тим часом президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка побоюється, що нестабільна політична ситуація в Україні може негативно вплинути на підготовку спортсменів до сочинських Ігор. Бубка пропонує перемир’я на час Олімпіади — як за античних часів.

«Спортсмени сконцентровані на підготовці. Безперечно, вони хвилюються, переживають, читаючи інформацію з преси. Завдання тренерів — направити цю енергію углиб тренувального процесу, щоб мінімізувати кількість відволікаючих чинників, — зазначає президент НОК. — Усі ми хочемо, щоб був мир. У період Олімпійських ігор завжди припинялися війни й конфлікти. Тому я хотів би, щоб і в нашій країні стало спокійно, і не тільки на період проведення Олімпіади в Сочі. Ігри повинні стати фактором примирення і відновлення спокою в Україні».

МІСІЯ

Сергій Бубка візьме участь у заключному етапі естафети Олімпійського вогню, який триватиме у Сочі 5–7 лютого. Для президента НОК України це буде своєрідний ювілей — раніше Сергій Назарович дев’ять разів виконував місію олімпійського факелоносця, це — десятий раз.