Елегантність у кросівках

23.01.2014
Елегантність у кросівках

Фісташковий туалет із колекції «Ательє Версаче».

Поки в Києві тривають буремні події, Париж живе своїм — спокійним, красивим і модним — життям. У столиці Франції цими днями триває Тиждень високої моди. З найрізноманітніших куточків Європи та світу сюди з’їхалися численні знаменитості, які прагнуть не лише на нові колекції подивитися, а й себе показати. Тому, незважаючи на те, що температура на вулиці не перевищує +8, зірки жіночої статі мужньо дефілюють вулицями з голими ногами («тілесні» колготки у «високих» стилістів давно під забороною) та плечима. Та найбільший ажіотаж традиційно викликала Леді Гага, яка голим тілом не світила. Але її «шаховий» комбінезон та півчобітки на фантастичної висоти підборах і платформі не могли не привабити увагу публіки.

Першим у рамках тижня моди відбувся показ Atelier Versace, «обличчям» якого на сезон весна–літо 2014 року і є Леді Гага. По подіуму поп–діва пройшлася у довгій чорній сукні зі шлейфом. Саме вечірні туалети стали «фішкою» нової колекції. Як заявила Донателла Версаче, її героїня — «сучасна богиня».

Жіночності й романтичності залишився вірним Джамбатіста Валлі, запропонувавши своїм шанувальницям міні–сукні, що нагадують бутони квіток, а також довгі плаття з пишними спідницями та силуетом «русалка».

Джорджіо Армані недарма дав своїй «високомодній» колекції назву «Кочівник»: на подіумі промайнули й індійські, й африканські, й арабські мотиви. Кольорова палітра — всі відтінки вечірнього неба, від рожевого до темно–синього. При цьому Армані радить жінкам, які хочуть мати особливо «кутюрний» вигляд, якомога ширше використовувати у своєму гардеробі «сяючий» одяг — зі стразами, кристалами тощо. Можна не сумніватися в тому, що у серцях багатьох завсідниць Троєщинського або Барабашовського ринку цей заклик знайде якнайширший відгук.

Несподіванку підготував для шанувальниць легендарного бренду «Шанель» його креативний директор Карл Лагерфельд. Силуети, тканини, рішення були традиційними для компанії незабутньої Коко: твідові жакети й спідниці, сукні мінімалістичного крою й довгі вечірні, прикрашені пір’ям, тощо. Барви — переважно пастельні, дуже ніжні. Несподіванкою ж стало взуття, з яким Лагерфельд пропонує носити всю цю класику — кросівки.