Антиутопія з «іскрою»

21.01.2014
Антиутопія з «іскрою»

Крістен Стюарт.

Незважаючи на мільйони прихильників і солідні гонорари, критики ставлять акторський талант зірки «Сутінкової саги» Крістен Стюарт під великий сумнів. Але продюсери охоче запрошують 23–річну американку у свої нові проекти, знаючи, що саме її ім’я на афіші гарантує фільму успіх і прибутковість.

На 2014 рік заплановано щонайменше три прем’єри за участю Стюарт, і всі фільми — драматичні: «Анестезія», «Табір «Рентген», «Зільс Марія». Схоже, тепер Крістен надовго застрягла в амплуа серйозної актриси, бо й нові пропозиції надходять із тієї ж серії. Як повідомляють американські таблоїди, колишня кохана вампіра підписала контракт на зйомки в екранізації знаменитої антиутопії Джорджа Оруелла «1984». Стрічка, попередня назва якої — «Рівні», відрізнятиметься від роману передусім посиленою любовною лінією. Хоча «антураж» залишиться незмінним — суспільство тотального контролю, спроби повстання, підпільний рух...

Партнером Крістен по знімальному майданчику стане актор Ніколас Холт, відомий завдяки фільму «Самотній чоловік»... і роману з «оскароносицею» Дженніфер Лоуренс. З огляду на те, що Стюарт любить «крутити амури» з членами знімальної групи, Джен навряд чи може почуватися спокійно. Тим паче що, як переконаний режисер фільму Дрейк Доремус, виконавці головних ролей «чудово зіграють закоханих, бо між ними одразу проскочила іскра».

Сама Крістен тим часом «мандражить», що потрапила в такий серйозний проект. «Чесно кажучи, мене трусить від страху. Це ж класика. Навіть не знаю, як я на це погодилася», — зізналася кінозірка журналістам.

А от Лоуренс, до речі, не погодилася. Саме вона була першою актрисою, кому режисер фільму Дрейк Доремус дав прочитати сценарій. Та хоча він розчулив її до сліз, Дженніфер відмовилася від ролі, бо «не бачила себе в цій героїні».