Не шаблею, а ферзем!

21.01.2014

«Різдвяні зустрічі за шаховою дошкою» — таку назву мав між­районний шаховий турнір для школярів Київ­ської області, який відбувся днями в Яготині. Його ініціаторами виступили «Козацтво України», ВГО «Козацька територіальна оборона» та Яготинська райадміністрація.

Як зазначив перед початком турніру голова його оргкомітету, верховний отаман «Козацтва України» та президент Всеукраїнської федерації козацького двобою Валентин Соколовський, шаховий спорт сприяє інтелектуальному розвиткові гравців, вмінню мислити стратегічно, тож є вкрай важливим у справі виховання молоді. А саме молоде покоління є надією й опорою у справі відродження козацтва. Ідею зробити такі турніри традиційними підтримав голова Яготинської РДА Володимир Семеняка, який минулого року на День знань подарував 260 комплектів шахів для всіх шкіл району та ініціював сеанс одночасної гри за участю керівників Яготинщини.

Кількість учасників турніру — 56 — стала рекордною для Яготина. Свої команди виставили п’ять районів Київської області та місто Березань. Першість виборола команда з Великої Димерки (Броварський район), друге місце посіли шахісти з Березані (Баришівський район), третіми стали гостинні господарі — команда Яготина. Переможці отримали кубки та медалі від МО «Козацтво України», а всі гравці — дипломи учасників та солодкі подарунки.