Президент як іграшка

17.01.2014
Президент як іграшка

Кадр із комп’ютерної гри «Олланд на скутері».

Президентові Франції Франсуа Олланду зараз не позаздриш. Хоч французи — не американці, і новину про те, що глава держави зраджує номінальну «першу леді» з актрисою Жулі Гайє, сприйняли вельми поблажливо, за останні кілька днів президентові довелося вислухати чимало кпин на свою адресу. Бо у свої майже 60 гасав до коханої на скутері, як хлопчисько.

Уявивши собі «зануду» Олланда на такому «молодіжному» траснпорті, ті французи, які не обурюються такою безвідповідальністю президента, не можуть стримати посмішку. Посміялися з президентових амурів і програмісти, створивши комп’ютерну гру «Олланд на скутері». Грати в неї дуже просто: треба лише за допомогою кількох кнопок керувати карикатурним Олландом, який мчить на мопеді від Єлисейського палацу на побачення до коханки. На його шляху виникають численні перепони: папараці, репортери, колишня цивільна дружина Сеголен Руайяль і нинішня — Валері Трієрвейлер.

Остання, до речі, й досі перебуває в лікарні, куди потрапила після повідомлення про зраду Франсуа. Сам президент на вівторковій прес–конференції за підсумками 2014 року на запитання про своє приватне життя відповідати категорично відмовився. А тим часом французькі таблоїди вже сперечаються про те, чи вагітна Гайє від високопоставленого коханця.