«Ренесансний» мислитель чи літератор–шпигун?

«Ренесансний» мислитель чи літератор–шпигун?

В історії української підрадянської гуманітаристики немає більш загадкової постаті, аніж Віктор Петров (1894–1969). Усе, за що ні брався — виходило в нього резонансно й дискусивно: літературознавство, археологія, етнографічні розвідки, мовознавчі студії, проза (під псевдо В.Домонтович), мемуари.

Невідворотності немає

Невідворотності немає

Чарльз Тейлор належить до мислителів, котрі поки що відсутні в українських філософських енциклопедіях. Проте на Заході цей канадійський професор добре знаний — академік Канади і Британії; його книжки (близько двох десятків) виходили у престижних університетських видавництвах світу — у Кембриджі, Оксфорді, Гарварді, Прінстоні, навіть у славному своїми літературно–гуманітарними відкриттями франкфуртському «Зуркамфі».

«Я відвідав чимало країн світу, а у своїх текстах — усі»

«Я відвідав чимало країн світу, а у своїх текстах — усі»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міжнародний конгрес «Література і мир» відбувся в останні дні 2013–го в Пакистані. У п’ятнадцятимільйонному місті Лахор зібралися представники 35 країн світу, серед яких Велика Британія й Німеччина, Сполучені Штати і Японія, Індія та Палестина, Литва, Судан і… вперше у цьому престижному науково–літературному заході взяли участь представники України.

Всі статті рубрики