ХРОНІКА

15.01.2014

Футбол

Учора футболістам ФК «Севастополь» представили нового головного тренера — це болгарський фахівець Ангел Червенков, який уже працював із «моряками» в сезоні 2010/11.

«Я дуже радий повернутися в «Севастополь». Багатьох із вас я добре знаю по своїй попередній роботі в цьому клубі. Я дивився матчі команди, знаю, в якій фізичній формі кожен із футболістів. Упевнений, що ми працюватимемо професійно, з хорошою дисципліною, і зможемо підняти рівень клубу на ще більшу висоту», — сказав 49–річний наставник.

* * *

За даними «Гадзетта делло спорт», завтра, в четвер, новим головним тренером «Мілана» стане екс–гравець клубу, темношкірий голландець Кларенс Зеєдорф. 37–річний півзахисник, який зараз ще грає за «Ботафого» (Ріо–де–Жанейро), нібито має укласти угоду з «россо–нері» до 2016 року.

* * *

Екс–півзахисник київського «Арсеналу» й «Динамо» Андрій Богданов уклав контракт із харківським «Металістом».

* * *

Англія. Останній матч 21–го туру. «Астон Вілла» — «Арсенал» — 1:2 (Бентеке, 76 — Уїлшир, 34; Жиру, 35).

Лідери: «Арсенал» — 48, «Ман. Сіті» — 47, «Челсі» — 46, «Ліверпуль» — 42...

* * *

Іспанія. Останній матч 19–го туру. «Вільярреал» — «Реал Сосьєдад» — 5:1 (Дос Сантос, 16, 33; Уче, 27, 55; М. Гомес, 58 — Агіррече, 80).

* * *

Італія. Останні матчі 19–го туру. «Сампдорія» — «Удінезе» — 3:0, «Інтер» — «К’єво» — 1:1.

Бокс

Президент Всесвітньої боксерської організації (WBO) Франсіско Валкарсел заявив, що сторони, які представляють чемпіона світу за версіями IBF/IBO/WBA/WBO Володимира Кличка (61–3, 51 КО) та австралійця з Самоа Алекса Леапаї (30–4–3, 24 КО), досягли угоди за всіма пунктами та мають намір провести титульний бій у квітні в Німеччині.

Другим суперником на професійному ринзі українського середньоваговика Євгена Хитрова (1–0, 1 КО) стане американець Рубен Ортіс (0–3, 0 КО). Їхній поєдинок відбудеться 31 січня в Честері, штат Пенсільванія.

Баскетбол

НБА. «Нью–Йорк» — «Фінікс» — 98:96 ОТ (Кравцов «Ф» — 1 очко за 6 секунд у грі; Лень «Ф» — не грав).

Біатлон

За рішенням тренерського штабу збірної України, шостий етап Кубка світу в Антхольці–Антерсельві (початок — 16 січня) пропустять лідери команди — Юлія Джима, Олена Підгрушна, сестри Семеренко, Сергій Семенов, Андрій Дериземля, Сергій Седнєв, Артем Прима і Дмитро Підручний. Це буде останній старт перед Олімпіадою в Сочі.

Санний спорт

Згідно з підсумковим списком Міжнародної федерації саного спорту, Україну на Олімпійських іграх–2014 представлятимуть шість саночників. Це одиночники — Андрій Кись, Андрій Мандзій, Олена Шхумова, Олена Стецків, та двомісний екіпаж Олександр Оболончик — Роман Захарків.

Автоспорт

На восьмому етапі ралі «Дакар» екіпаж у складі Володимира Васильєва та Віталія Євтєхова (Росія/Україна) на «Міні» посів високе восьме місце та піднявся в загальному заліку на десяту позицію. Відставання від лідерів — Нані Рома/Перен (Іспанія/Франція, «Міні») — 5 год. 13 хв. 48 сек.