НОВИНИ ПЛЮС

14.01.2014

«Антимайдан» знову в строю

Учора в Маріїнському парку біля Верховної Ради знову зібрався мітинг на підтримку Президента та уряду — так званий «Антимайдан». Людей привезли на автобусах з областей. Місце для зібрання знову обнесли парканом. За даними «УМ», такса за участь — така, як і в минулому «скликанні»: близько 300 грн. на добу для особи.

В опозиційному Штабі національного спротиву оголосили мобілізацію на Майдані, оскільки, «влада активізувала провокативні дії». Про це вчора на брифінгу заявив комендант Майдану, депутат Андрій Парубій. Підставою для такої заяви стала спроба групи учасниць «Антимайдану» розібрати барикаду на перетині вулиць Богдана Хмельницького і Хрещатик, аби потрапити на «свій» мітинг під ВР.

«Поправка Кличка» все ще загрожує

Вищий адмінсуд відмовився скасовувати ухвалення ВР змін до Податкового кодексу щодо так званої «поправки Кличка». Про таке рішення повідомляє «Закон і бізнес».

У своєму рішенні від 10 січня 2014 року ВАСУ відмовив Віталію Кличку в позові до Верховної Ради, Президента про визнання дій та бездіяльності протиправними.

Нагадаємо, 24 жовтня більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні. Ці поправки, як вважають у партії «УДАР», можуть бути використані для заборони участі Віталія Кличка у виборах Президента.

Арбузов обіцяє підписати Угоду про асоціацію з ЄС у цьому році

Перший віце–прем’єр Сергій Арбузов сподівається, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС у нинішньому році. Про це він заявив учора після засідання погоджувальної ради в парламенті. «Будемо робити все, щоб була підписана Угода в цьому році. Ми працюємо з Європейським Союзом», — стверджує Арбузов.

У відповідь на запитання, наскільки готова Угода про асоціацію, Арбузов сказав: «Це покажуть переговори, які зараз тривають за участю уповноважених осіб від ЄС». Перший віце–прем’єр висловив надію на те, що співпраця з єврокомісаром Штефаном Фюле залишиться такою ж, якою вона була раніше.