ЦИТАТИ ТИЖНЯ

10.01.2014

Арсеній Яценюк,

лідер парламентської фракції «Батьківщина»

— про призначення Євромайдану:

— Майдан повинен залишатися в центрі Києва як серце української свободи, як певний мобілізаційний пункт. Але ми зможемо перемогти тільки тоді, коли Майданом стане вся Україна — від Заходу до Сходу.

(УНН)

Віталій Кличко,

лідер фракції «УДАР»

— про силу свого кулака:

— Буде нова хвиля людей, яка підніметься і скаже «ні» цій владі, корупції, «ні» цим умовам... У нас мирна демонстрація. Але настане час, коли ми зможемо дати такий удар, як у боксі — вдарив суперника, і він упав. Якщо треба, в наших кулаках знайдеться стільки енергії — мало їм не покажеться.

(«Газета.ua»)

Дмитро Святаш,

нардеп від Партії регіонів

— про своє ставлення до Євромайдану:

— Повторюсь. Кінчені під*раси. Пора давати збройну відсіч.

(«Фейсбук»)

Євген Червоненко,

бізнесмен, екс–міністр, один з оганізаторів Майдану–2004

— про перспективи нинішніх протестних виступів:

— Головне, що Україна набула в 2013 році, — це ці люди [на Майдані]. Вони не розійдуться. Вони будуть диктувати умови і олігархам, і владі, й опозиції. Повірте моїй єврейській чуйці — ми не станемо Білоруссю.

(«Коментарі»)

Леонід Черновецький,

бізнесмен, екс–мер Києва, який живе за кордоном і в 62 роки щойно втретє знову став батьком

— про своє можливе повернення до влади в столиці України:

— Провокаційне питання. Але я вам так відповім... Коли настане мій час, коли мене будуть розуміти, а не придумувати всякі дурниці про мене, тоді й приїду. Ви можете заглянути на мій офіційний сайт і подивитися, які закони я подавав у Верховну Раду, і оцінити моє мислення та мій внесок у розвиток України. І вам відразу стане ясно, хто в Україні космонавт, а хто — патріот.

(«Сєгодня»)