Штучна кома замість крапки

03.01.2014
Штучна кома замість крапки

Гірські лижі — ще одна пристрасть автогонщика Шумахера. (Рейтер.)

От що значить — доля. Дев’ятнадцять сезонів відкатав у «Формулі–1» легендарний Міхаель Шумахер, тисячі разів ризикував у боліді на шаленій швидкості, максимум, що ламав, — ногу в далекому 1999 році. А найважча травма спіткала Червоного Барона вже після завершення кар’єри автогонщика. Напередодні цього Нового року, 29 грудня, 44–річний Шумі катався з 14–річним сином та кількома друзями на лижах у Французьких Альпах, упав, вдарився головою об камінь — і тепер перебуває в комі.

Із курорту Мерібель, де трапилося нещастя, Шумахера перевезли гелікоптером до клініки в Греноблі. У стан штучної коми його ввели після діагностування крововиливу в мозок. Починаючи з минулої неділі, семиразовий чемпіон «Ф–1» переніс дві нейрохірургічні операції. За словами лікарів, 1 січня стан гонщика дещо поліпшився. Медики все ще відмовляються робити якісь прогнози, зазначаючи, що життя знаменитого спортсмена, як і раніше, під загрозою.

Усе могло бути значно гірше, якби Шумахер їхав швидше й не був у шоломі. Від удару об камінь, прихований снігом, захисний головний убір розколовся. Служба порятунку прибула на виклик через сім хвилин. Спершу Міхаель перебував у свідомості, але його стан погіршився, й лікарям довелося вдатися до штучної коми. Транспортування німецької зірки на батьківщину наразі не планується.