Здрастуй, дєдушка Мороз, нащо тобі ґрати?!

26.12.2013
Здрастуй, дєдушка Мороз, нащо тобі ґрати?!

Металевий паркан висотою в півтора людські зрости між Дідом Морозом та самарцями.

Минулого тижня на великій прес–конференції з Володимиром Путіним журналістка–інвалід із далекосхідної райгазети, перш ніж поставити запитання, поскаржилася, що на вході до залу охоронці відібрали в неї милиці, а без них жінці важко було дістатися до свого стільця. Мовляв, вибачте, що звертаюся сидячи. Президент, посміхнувшись, виправдав дії своєї охорони — за словами Путіна, це цілком зрозумілі й обґрунтовані заходи безпеки. Бо раптом жіночці заманулося б ударити президента милицею?

Схожою логікою керується начальство і в регіонах РФ, доводячи охоронні заходи до абсурду. Так, коли в місто Самара приїхав Всеросійський Дід Мороз із Великого Устюга — той самий, головний, офіційний, дітлахів та батьків, які прийшли з ним на зустріч, запроторили за високу заґратовану огорожу.

Фотографічні свідчення такого маразму опублікував у своєму «Живому журналі» один із самарців, а максимального розголосу в інтернеті подія набула після того, як посилання на публікацію поширив найпопулярніший у Росії блогер Рустем Адагамов.

Прес–секретар Всеросійського Діда Мороза Любов Якимова в коментарі «Російській службі новин» пояснила, що поява металевого паркану між казковим дідусем та дітьми була виправдана, бо кілька років тому на схожій зустрічі почалася тиснява. Хоча, визнала речниця, самарська влада зробила загороду занадто високою.

«А могли б по ній і струм пустити», — жартують дотепники в коментарях в інтернеті.