ХРОНІКА

26.12.2013

Футбол

Є перша тренерська відставка в зимове міжсезоння. Керівництво сімферопольської «Таврії» офіційно підтвердило звільнення грецького фахівця Яніса Христопулоса.

Як повідомив гендиректор кримського клубу Олександр Бойцан, «Яніс найближчим часом з’явиться в Україні, щоб підписати відповідні папери».

Після 18 турів «Таврія» йде на 14–му місці, маючи 11 очок. Менше — тільки в збанкрутілого «Арсеналу» й запорізького «Металурга». «Результати команди не задовольняють і керівництво, і вболівальників, і всіх, хто любить «Таврію» також». Завдання клубу — залишитися у прем’єр–лізі, тому саме це головна причина звільнення. Закриємо питання про звільнення Хрістопулоса, й тоді будемо говорити про нового тренера», — цитує гендиректора канал «Футбол».

«Таврія» ще має залагодити питання з компенсацією грекові, який очолив команду менш як півроку тому. Тим часом, повідомляють грецькі ЗМІ, 41–річний фахівець уже отримав цікаву пропозицію від одного з кіпрських клубів.

* * *

У збірної України є принаймні чотири можливі варіанти суперників у контрольному матчі, який відбудеться 5 березня. Це Болгарія, Росія, Вірменія і Шотландія.

Хокей

Чемпіонат України. «Генерали» — «Сокіл» — 3:2 (2:0, 0:1, 1:1; Бега, 11; Хміль, 14; Буточнов, 41 — Юшков, 29; Лясковський, 60 (більш.)), «Гайдамаки» — «Компаньйон» — повторна неявка господарів.

Становище команд: «Білий барс» — 29 (14), «Компаньйон» — 27 (12), «Генерали» — 25 (14), «Сокіл» — 17 (12), «Леви» — 10 (14), «Гайдамаки» — 0 (6).

Кращі бомбардири: Бега («Генерали») — 19 (10 голів + 9 передач), Бондарєв («Білий барс») — 16 (10+6).

Бокс

Клуб «Українські отамани» оголосив про підсилення свого складу для виступів у Всесвітній серії боксу двома новачками. Ними стали українці Євген Барабанов та Роман Головащенко.

Євген є лідером національної збірної України у ваговій категорії до 69 кг. Важковаговик Головащенко вже провів 14 боїв на професійному ринзі, у 13 з яких одержав перемогу (10 — нокаутом), повідомляє «Проспорт».

Пам’ять

Найближчим часом па­м’ятник Валерію Лобановському в Києві перенесуть на нове місце. Якщо зараз статуя легендарного тренера стоїть (тобто сидить на лавці) на території стадіону «Динамо», який відкривається лише з нагоди футбольних матчів, то невдовзі бронзовий Лобановський буде доступним для постійних відвідувань — монумент розташують неподалік входу на стадіон на вулиці Грушевського. Нове офіційне відкриття відбудеться 6 січня, у день 75–річчя великого тренера й футболіста.