«Будка» — до пари

20.12.2013
«Будка» — до пари

Американському легіонеру «Хіміка» Метту Гейтенсу не вдалося самотужки здолати «Будучность». (прес–служби БК «Хімік».)

Третій рік поспіль українська команда успішно долає перший груповий раунд другого за рангом континентального турніру — Єврокубка. Після «Донецька» та «Будівельника» до «топ–32» ЄК пробився «Хімік». Щоправда, на відміну від попередніх сезонів, на цій стадії змагань братиме участь не один, а одразу два вітчизняні колективи. Компанію южненцям на другому етапі ЄК складе чинний чемпіон країни — «Будівельник», який провалив свій дебют у груповому етапі Євроліги. Шанси на вихід до «топ–16» ЄЛ підопічні Айнарса Багатскіса втратили ще за кілька турів до завершення першого раунду турніру, а останній матч у «пульці» проти «Барселони», думається, також не принесе «гладіаторам» позитивних емоцій. Вочевидь столичний клуб так і фінішує в групі А на останньому місці, що автоматично, з огляду на регламент Євроліги, відправить «будівельників» до змагань рангом нижче.

Відтак у другому груповому раунді Єврокубка команда Багатскіса змагатиметься у квартеті «М», де їхніми суперниками будуть «Олімпія» (Словенія), єрусалимський «Хапоель» (Ізраїль) та «Банвіт» (Туреччина). Нагадаємо, що в минулому сезоні «Будівельник» дійшов до півфіналу ЄК, де поступився іспанському «Атлетіку». Власне в кожному із восьми квартетів, створених на другому груповому етапі Єврокубка, гратиме команда, яка вилетіла з головного клубного турніру Старого світу.

До групи «N», куди жереб відправив «Хімік», «включили» французький «Страсбург». Також до цієї «пульки» потрапили «Раднічки» з Сербії та німецька «Альба», яка, на думку експертів, стане одним із голов­них претендентів на дві путівки до 1/8 фіналу. Водночас наставник «Хіміка» Карлієс Мужнієкс заявив, що його команда прагнутиме якомога вище піднятися турнірними сходами в Єврокубку.

Зауважимо, що останній поєдинок першого групового раунду «хіміки» програли, щоправда, виїзна зустріч проти «Будучності» (91:87) не мала для них жодного значення. Не дивно, що Мужнієкс досить багато ігрового часу надав резервістам — українцям Конєву, Попову, Коваленку, Завадському, Рябчуку. Утім гра цієї «п’ятірки» навряд чи потішила наставника, адже їхній сумарний доробок склав лише 19 очок.

А ТИМ ЧАСОМ...

Баскетбольний клуб «Політехніка–Галичина» припинив співпрацю з головним тренером Жельком Лукаїчем, його помічником Душаном Гвоздічем та центровим Владом Вукосавлєвичем за взаємною згодою сторін.

ТАБЛО

Єврокубок. Перший груповий раунд. Група F. 10–й тур. «Будучность» (Чорногорія) — «Хімік» (Україна) — 91:87 (16:18, 30:21, 24:23, 21:25; Іванович (14) — Гейтенс (24), Тревіс (16)), «ТЕД Анкара» — «Альба Фехервар» — 84:64, ПАОК — «Н. Новгород» — 52:60.

Підсумкове становище:

«Н. Новгород» — 8/2, «Хімік», «ТЕД Анкара» — 6/4, ПАОК — 5/5, «Будучность» — 3/7, «Альба Фехервар» — 2/8.

* * *

НБА. «Фінікс» — «Сан–Антоніо» — 101:108 (Фрай (22) — Джинобілі (24); Кравцов, Лень «Ф» — не грали).