Мати драконів і термінатори

19.12.2013
Мати драконів і термінатори

Емілія Кларк.

Термінаторів забагато не буває. Принаймні саме такої думки, схоже, дотримуються власники прав на знамениту франшизу. Незважаючи на те, що після «Термінатора–2» кожен наступний фільм кіноепопеї про війну роботів із людством отримує дедалі гірші відгуки (при щоразу більших витратах), у Голлівуді вже взялися за виробництво п’ятої частини.

Як повідомляють американські таблоїди, у бойовику, прем’єру якого заплановано на 1 липня 2015 року, буде показано події, що відбувалися до четвертої частини (Термінатор: Хай прийде спаситель»). Цього разу глядачі знову побачать найголовнішого Термінатора всіх часів — Арнольда Шварценеггера. Фігуруватиме у фільмі й мати спасителя людства Джона Коннора — Сара. Втім її роль, з огляду на вік, зіграє вже не 57–річна Лінда Гамільтон, яка перевтілювалася у Сару Коннор в перших двох серіях. На радість шанувальникам телесаги «Гра престолів», у «термінаторний» світ завітає Мати драконів — Дейнеріс Тайгаріен. Звісно, не як персонаж, а як виконавиця її ролі Емілія Кларк. Навряд чи це випадковість, адже режисером фільму призначений Алан Тейлор, відомий не лише за блокбастером «Тор–2: Царство пітьми», а й за серіалом «Гра престолів».

До речі, окрім чергового сезону «Гри», цього року 26–річну Емілію можна було побачити також у британській комедії «Дом Хемінгуей» із Джудом Лоу в головній ролі. Загалом актриса отримує багато пропозицій про співпрацю, проте від більшості доводиться відмовлятися — увесь час займають зйомки телесеріалу, що зробив її знаменитою.