Мільйони на вітер

13.12.2013
Мільйони на вітер

Адам Сендлер.

Наприкінці року журнал «Форбс» традиційно оцінив заробітки голлівудських зірок із доходами від фільмів за їхньою участю, уклавши список найбільш неприбуткових акторів та актрис. Як і торік, рейтинг «найпереплачуваніших» знаменитостей очолив комік. У 2012–му це був Едді Мерфі, а за підсумками 2013–го сумнівну перемогу здобув Адам Сендлер.

Менш ніж за 15 мільйонів доларів гонорару 47–річний Сендлер зніматися не погоджується. Але якщо 15 років тому кожен вкладений у Сендлера долар окупався сторицею, то тепер усе інакше. За підрахунками експертів «Форбс», кожен «бакс» Адамового гонорару приносить тільки 3,40 долара доходу. Найпровальнішими за останні три роки виявилися стрічки «Такі різні близнюки», за яку актор отримав 20 мільйонів, і «Тато–досвідос». Щоправда, «Однокласники–2» у прокаті були значно успішнішими, тож наступного року Адам, швидше за все, поступиться першим місцем комусь іншому.

Окрім Сендлера, до топ–10 акторів, що найгірше окупаються, увійшли Кетрін Хейгл, Різ Уїзерспун, Ніколас Кейдж, Кевін Джеймс, Дензел Вашингтон, Стів Карелл, Дженніфер Аністон, Метт Деймон та Райан Рейнольдс.

Варто зазначити, що, підраховуючи прибутки й витрати кінокомпаній, укладачі рейтингу оцінювали прибутковість фільмів кожного конкретного актора за останні три роки — до 1 червня 2013–го. Саме тому до списку потрапила Аністон, хоча цьогорічна комедія за її участю «Ми — Міллери» при скромному бюджеті 37 мільйонів доларів зібрала майже 270 мільйонів. Але ця стрічка вийшла в прокат уже в серпні.